Za manje od mjesec dana kreće novi Twin Peaks, a ovaj video trebao bi vam pomoći da pohvatate sve bitno

Pojavio se sažetak starih epizoda, za slučaj da ih nemate vremena gledati

FOTO: Screenshot

Američki kanal Showtime upravo je objavio kratki video koji bi mnogima mogao pomoći kod pripreme za novu sezonu Twin Peaksa koja počinje 21. svibnja, 27 godina nakon premijere originalne serije. Showtime je izbacio video sažetak koji u manje tri minute rezimira radnju svih dosadašnjih epizoda i filma Fire Walk With Me, a nakon kojeg biste trebali biti spremni za novu sezonu.

Kroz dvije sezone serije radnja je pratila misterioznu smrt tinejdžerice Laure Palmer i FBI agenta Dalea Coopera (Kyle MacLachlan) koji dolazi u Twin Peaks kako bi istražio slučaj, a sam završi upleten u mrežu čudnih događaja i još čudnijih likova. Glavni negativac serije bio je Bob, zli demon koji opsjeda ljude i tjera ih da rade, blago rečeno, grozne stvari. Na kraju druge sezone, vidjeli smo kako je agenta Coopera opsjeo duh Boba i… Tu je priča završila. Zapravo, ostala je otvorena – sve do ove godine, i sad s novom sezonom nastavljamo tamo gdje smo davno stali.

https://www.youtube.com/watch?v=16ZPJE8PZT8

Vraća se većina glumaca iz originala

Dakle, ako nemate vremena za ponovno gledanje starih epizoda i dugometražnog filma Fire Walk With Me kako bi se pripremili za praćenje nove sezone ovaj Showtimeov video brifing čini se kao dosta dobra alternativa.

Inače, nova sezona Twin Peaksa vraća natrag većinu glumačke postave originalne serije, kao i glavnog autora Davida Lyncha koji je ponovno redatelj serije, a koji ju je napisao s originalnim scenaristom Markom Frostom. Showtime će u petak, 21. svibnja predstaviti prvu novu epizodu, koja će trajati dva sata, u Hrvatskoj će serija biti dostupna preko HBO-a, a ovdje možete pročitati još neke detalje o novom projektu.