Za par mjeseci u kina dolazi Voyage of Time, vjerojatno najljepši dokumentarac o svemiru koji je ikad snimljen

Radili su ga Terrence Malick, Brad Pitt i Ennio Morricone

FOTO: YouTube

Najesen u kina dolazi film Voyage od Time, jedan od navodno boljih dokumentaraca o svemiru. Radio ga je nagrađivani redatelj Terrence Malick, u svojustvu naratora slušat ćemo Brada Pitta (koji je film ujedno i producirao), a glazbu je skladao glasoviti talijanski kompozitor Ennio Morricone.

“Prošlost, sadašnjost, budućnost. Svjedočite rođenju vremena”, intonira Pitt na početku dokumentarca dok se vide kadrovi zvijezda koje eruptiraju u traileru koji se upravo pojavio na YouTubeu.

Prema dostupnim informacijama ovaj će film gledatelje odvesti na putovanje koje počinje u trenutku Big Banga do današnjeg vremena, a ponudit će im i mali uvid u budućnost svemira.

Filmu je prethodila dosta kontroverzna priča

Ovaj film, koji je Malick jednom nazvao jednim od svojih najvećih snova, bio je inače 2013. predmet jedne sudske rasprave. Investitori su ga, naime, optužili da je zaboravio snimiti obećani film. Očito su se poznatom redatelju u međuvremenu vratila sjećanja pa uživajte u ovom prekrasno napravljenom traileru.

https://www.youtube.com/watch?v=YVyWObJY9FQ

Inače, 40-minutni dokumentarac Voyage of Time, kao i njegova nešto dulja verziju koju prezentira australska oskarovka Cate Blanchett, zapravo je popratni materijal za Malickov film Drvo života koji je 2011. osvojio Zlatnu palmu u Cannesu. U spomenutom filmu glavnu je ulogu tumačio Brad Pitt.