Za slučaj da ste ih propustili, izdvojili smo najbolje nove trailere koji su izašli ovoga tjedna

Pregled ovotjednih novih trailera za filmove i serije

FOTO: screenshot

Na YouTubeu je i ovoga tjedna izašao priličan broj novih trailera. Kao i prošlog tjedna, kako bi vam skratili vrijeme traženja po internetu, skupili smo ih sve na jednom mjestu.

Među zanimljivijima su traileri za novi film Nicolasa Cagea te novih zombi horor s Ellen Page. Ostatak slijedi u nastavku:

Looking Glass

Izašao je prvi trailer za Looking Glass, psihološko-erotski triler s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi. Priča prati Raya (Cage), bivšeg električara koji se želi okušati u novom izazovu. Stoga sa svojom ženom Maggie (Robin Tunney) odluči kupiti oronuli motel u malom gradiću usred ničega kao poslovnu investiciju.

Njihovi planovi da ga renoviraju i započnu svoj biznis propadaju i kreću u bizarnom smjeru kad Ray otkrije dvostrano ogledalo koje gleda u sobu njihove prve gošće.

Kroz njega posvjedoči njezinom ubojstvu, no nitko u maloj i usko povezanoj zajednici mu ne vjeruje pa Ray postaje glavni osumnjičeni. U međuvremenu otkriva da motel i gosti koji ga posjećuju skrivaju mračne tajne. Film je najavljen za 16. veljače.

The Cured

Redateljski prvijenac Davida Freynea horor je koji donosi malo drukčiji pristup klasičnim zombi filmovima. Radnja je smještena u Dublin u vrijeme nakon što je nađen lijek za misterioznu bolest koja je pretvarala ljude u zombije.

Lijek je djelovao na 75 posto zaraženih, a oni koji su izliječeni imaju velikih problema s integracijom u društvo, koje ih se i dalje boji. Zbog toga su diskriminirani i šikanirani, čak i od članova vlastitih obitelji. Obzirom da društvene napetosti sve više rastu, militantna vlada se odlučuje na vojnu intervenciju što samo dodatno pogorša stvari.

Usred toga se našla Abbie (Ellen Page), novinarka čiji muž je podlegao zombi epidemiji. Mora se sama brinuti o svojem malodobnom sinu, a stvari će joj se dodatno zakomplicirati kad iz samilosti u kuću prihvati brata svog muža, Senana (Sam Keeley), koji je jedan od izliječenih. Film je najavljen za 24. rujna.

Ready Player One “See The Future”

Prošlu nedjelju izašao je novi trailer za Ready Player One, a odmah sljedeći dan i featurette tj. kratki filmić nazvan See The Future. Filmić će se sigurno svidjeti fanovima obzirom da donosi kratke izjave Ernesta Clinea, autora knjige po kojoj je film snimljen, a u kojima kaže da su Spielbergovi filmovi značajno utjecali na njegov roman te da nije bio opčinjen njegovim filmovima, vjerojatno ne bi ni napisao roman.

Filmić prikazuje i djeliće intervjua sa Stevenom Spielbergom, koji kaže da mu se roman odmah svidio zbog toga što je istovremeno retro koliko i futuristički. Dodaje da je uživao u suradnji s Clineom koji mu je uvelike pomogao da osmisli naraciju i osnovne smjernice radnje, obzirom da se lako pogubiti u bogatoj i raslojenoj Clineovoj mašti.

Podsjetimo, radnja filma je o 2044. godini usred ekonomske krize zbog koje ljudi sve ćešće traže bijeg od stvarnosti u virtualnom svijetu OASIS. Užasno bogati tvorac tog svijeta na samrti postavi u igru easter egg, skriveno zlatno jaje, a onaj igrač koji ga pronađe osvojit će 500 trilijuna dolara i potpunu kontrolu nad OASIS-om. Film se u našim kinima prikazuje od 29. rujna.

 

Pacific Rim Uprising

Ovaj tjedan izašao je drugi trailer za Pacific Rim Uprising, nastavak prvog Pacific Rima Guillerma del Tora iz 2013. Divovska čudovišta Kaiju su se nakon deset godina ponovno vratila, a ovog puta će im se suprotstaviti nova generacija pilota za kontrolama Jaegera, divovskih robota dizajniranih upravo za borbu protiv Kaijua. Problem je u tome što su u potpunosti neiskusni u borbi.

Predvodi ih Jake Pentecost (John Boyega koji se proslavio ulogom u posljednja dva Star Wars filma), koji je sin Stacker Pentecosta (u prvom dijelu glumio ga je Idris Elba), u čijoj sjeni je živio sve ove godine.

Sad se mora dokazati kao vođa, a da bi to učinio mora udružiti snage sa svojim glavnim rivalom Nateom Lambertom (glumi ga Scott Eastwood, sin Clinta Eastwooda), a pridružuje im se 15-godišnja hakerica Amara (Cailee Spaeny). Pacific Rim Uprising je režirao Steven S. DeKnight, dosad najpoznatiji kao izvršni producent serije Spartacus, a film se u svjetskim kinima počinje prikazivati od 21. ožujka.

Seven Seconds

Seven Seconds nova je kriminalistička dramska serija koja na Netflix stiže 23. veljače. Serija će kroz deset epizoda pratiti događaje u Jersey Cityju nakon što mladog crnca i bivšeg američkog vojnika automobilom usmrti policajac, koji je bijelac.

Iako se radilo o nesretnom slučaju, policajac koji je mladića usmrtio ne može izdržati grižnju savjesti. Ipak, policija cijeli slučaj pokuša zataškati, zbog čega u zajednici napetosti sve više rastu. Novu seriju iz originalne Netflix produkcije stvorili su izvršni producenti vrlo hvaljene serije The Killing.

Sneaky Pete

Originalna serija Amazone Prime produkcije Sneaky Pete kreće s drugom sezonom 9. ožujka, a upravo je izašao i prvi trailer. Rasnja serije vrti se oko sitnog kriminalca i varalice Mariusa koji se nakon odsluženja zatvorske kazne boji izlaska iz zatvora. Naime, zamjerio se opakom mafijašu za kojeg strahuje da će ga odmah po izlasku na slobodu pronaći i ubiti.

Zbog toga odlučuje preuzeti identitet Petea, zatvorenika s kojim je bio u zatvoru, te nekim čudom uspijeva uvjeriti njegovu obitelj, od koje se Pete davno udaljio, da je on zapravo njihov sin, ali ga je zatvor prilično promijenio. No njegova nova obitelj sa sobom donosi nove opasnosti. Naime, također su upleteni s kriminalcima, tako da se Marius nađe u sličnim problemima od kojih je želio pobjeći.

U glavnim ulogama su Giovanni Ribisi kao Marius te dobitnica Emmyja Margo Martindale kao njegova “majka”. Tvorci serije su Bryan Cranston i David Shore.