Za slučaj da ste ih propustili, izvukli smo par zanimljivih trailera koji su izašli ovog tjedna

I ovoga tjedna vam donosimo pregled najzanimljivijih novih trailera

FOTO: Netflix / screenshot

Već smo vas, nadamo se, navikli da vam za vikend donosimo pregled najzanimljivijih trailera koji su izašli proteklog tjedna. I za kraj ovoga tjedna prikupili smo tako nove trailere za filmove i serije za koje mislimo da bi vam mogli biti interesantni.

Ovog tjedna se među trailerima, osim novog za popularnu seriju Jessica Jones, ističe i njih nekoliko za nove filmove, ali i za impresivan dokumentarac. Da ne duljimo previše, evo pregleda.

Jessica Jones

https://www.youtube.com/watch?v=SL4Fo6dJ3o8&t=34s

Izašao je novi trailer za drugu sezonu Jessice Jones koji nosi naziv Her Way, i zapravo dobro opisuje glavnu heroinu. Jessica Jones (Krysten Ritter) je, inače, bivša superjunakinja koja je odlučila ostaviti se svoje superherojske karijere.

Umjesto toga, osnovala je svoju agenciju privatne istražiteljice kako bi se protiv kriminala borila na legalan i “običan” način, s fokusom na kriminalce koji imaju nadnaravne moći. No, kako je već prva sezona pokazala, neće joj biti tako lako ostaviti se svoje prošlosti.

Kao što trailer sugerira, Jessica se nije na najbolji način pomirila s traumama iz prošlosti, pa je krenula svojim putem te je u pokušaju zaboravljanja prošlosti upala u probleme s alkoholom, a ne zna se najbolje nositi ni sa svojim nasilnim nagonima. Nova sezona Netflixove serije stiže prigodno na Dan žena 8. ožujka, nakon neočekivano duge pauze od gotovo godinu i pol.

Lost In Space

https://www.youtube.com/watch?v=U_IQ3IbxVV4

Lost In Space je bila užasno popularna SF serija osamdesetih godina prošlog stoljeća, o obitelji Robinson koji su prihvatili ulogu pionira u istraživanju novih planeta. Nakon što im je svemirski brod sabotiran i bačen s kursa, obitelj svemirski kolonista nastoji preživjeti u stranim i negostoljubivim izvanzemaljskim okruženjima.

Redatelj Stephen Hopkins snimio je filmsku verziju 1998. koja je bila vizualno impresivna i mogla se pohvaliti odličnom glumačkom postavom. U glavnim ulogama su bili tada izuzetno popularni Joey iz Prijatelja Matt LeBlan, te holivudski velikani Gary Oldman i William Hurt.

Sada je izašao prvi trailer za novu Lost In Space Netflixovu seriju, a sudeći po minuti trailera, serija će biti ozbiljan SF. O tome u kojem smjeru će tvorci serije odvesti radnju zasad se još ništa ne zna. No poznato je da ćemo kao obitelj Robinson gledati mlade glumce Maxa Jenkinsa, Minu Sundwall, Molly Parker, Taylor Russell te Tobyja Stephensa kao oca obitelji, koji nam je dosad poznat kao kapetan Flint iz Black Sails. Prva epizoda najavljena je za 13. travnja.

Yardie

Yardie je redateljski prvijenac cijenjenog glumca Idrisa Elbe, koji je za svoju ulogu u Lutheru osvojio Zlatni globus. Njegov prvi film koji je režirao je adaptacija romana britanskog autora rođenog na Jamajci, Victora Headleyja, koji je poseban po tome što je isključivo preko usmene uspio prodati 12.000 primjeraka knjige koju je sam producirao na kućnom računalu. Knjiga je prodavana u trgovinama s odjećom, frizerskim salonima, pa čak i ispred noćnih klubova.

Headleyeva knjiga se očito svidjela publici, a sad stiže i film snimljen prema tom predlošku. Radnja filma se vrti oko mladog Jamajkanca poznatog samo kao D (glumi ga Aml Ameen kojeg smo gledali u Maze Runneru i seriji Sense8), koji se ne može pomiriti s ubojstvom svog starijeg brata. D postaje desna ruka glazbenog producenta, kojem je taj posao samo paravan za kriminalne aktivnosti.

D odrasta u Kingstonu radeći za poznatog kriminalca Kingston Dona, koji je povezan s glazbenim producentom King Foxom. Fox šalje D-a u London gdje se spletom okolnosti susretne s ubojicom svog brata. D tada kreće na put osvete, koji će, sudeći po traileru, uključivati dosta pucnjave i eksplozivne akcije.

On Chesil Beach

On Chesil Beach novi je film redatelja Dominica Cookea, koji je snimio prema romanu Iana McEwana. Radnja se odvija u Engleskoj 1962. i prati mladi par koji se upušta u, ispočetka idiličnu romansu, koja se vrlo brzo zakomplicira.

Film, kao i roman prema kojem je nastao, zapravo je uvid u intimni odnos mladog i nevinog para. Florence, koja je mlada i talentirana glazbenica, upoznaje se s Edwardom, mladim studentom povijesti na londonskom sveučilištu. Uoči njihove svadbene noći, Florence izražava zgražanje od fizičkog kontakta, dok se Edward boji da zbog svojeg neiskustva neće zadovoljiti svoju mladu.

Mladi par glume Billy Howle koji je glumio u Dunkirku koji je ove godine zaradio osam nominacija za Oscara, te Saoirse Ronan koja ima već tri nominacije za Oscara, uključujući i aktualnu u filmu Lady Bird koji je u konkurenciji za najbolji film ove godine. Film je najavljen za 18. svibnja.

Flint Town

Netflix ima novu dokumentarnu seriju koja prati policajce iz Flinta, gradića u državi Michigan nakon velikog problema s pitkom vodom, koji je postavio taj grad na mapu Amerike. Policajci Flintas suočavaju se s mnogim problemima, osim kontaminirane vode, povećao se broj kriminalnih radnji. Stoga Flint Town nije tipična policijska serija, obzirom da se ne usredotočuje samo na zločine, nego se više fokusira na policajce, njihova razmišljanja i njihove privatne živote.

Netflixova dokumentarna serija nas upoznaje s problemima s kojima se susreću policajci na svakodnevnoj bazi, poput manjka financijske podrške i slabe infrastrukture u područjima gdje je nasilje i kriminal na vrhuncu.

Trailer ističe da se radi o gradu s više od sto tisuća stanovnika, u kojem djeluje svega 98 policajaca. Redatelj serije je Zackary Canepari, a producirali su je izvršni producenti True Detectivea. U Americi će dokumentarna serija premijerno biti prikazana 2. ožujka.

The Outsider

Danski redatelj Martin Zandvliet privukao je pažnju svjetske javnosti svojom vrlo impresivnom ratnom dramom Land of Mine. Uspjeh tog filma mu je otvorio vrata Hollywooda, pa upravo radi na svom holivudskom prvijencu The Outsider, u kojem će glavnu ulogi igrati Jared Leto.

Leto glumi Nicka Lowella, američkog vojnika kojeg su zarobili Japanci nakon Drugog svjetskog rata. U zatvoru se upoznaje s Japancem koji je član Yakuza, japanske mafije, koji mu pomogne da ga oslobode.

Kako bi otplatio svoje dugove, Lowell postaje jedan od Yakuza, a u tom kriminalnom miljeu postaje sve nasilniji i opasniji. Film na Netflix dolazi 28. veljače.