Zašto se u ovom najnovijem spotu Blura pojavljuju veseli kineski folk plesači?

Blur pripremaju novi album koji izlazi nakon 12 godina pauze

Vrijeme koje je grupa Blur provela u Hong Kongu snažno je utjecalo na njihov novi album “The Magic Whip”, a taj se utjecaj proširio i na njihove spotove – tako je video za prvi singl “Go Out” snimljen u stilu kineskog kulinarskog showa.

U novom spotu za treći singl “Lonesome Street” pojavljuje se skupina kineskih folk plesača koji plešu koreografiju na taktove pjesme. Spot je režirao Ben Reed, a navedeni plesači dolaze iz skupine Phoenix Fly Line Dancing Group of San Francisco.

Album snimljen u Hong Kongu

“The Magic Whip” prvi je album grupe Blur s novim materijalom još od 2003. godine. Na njemu se ujedno po prvi put nakon 1999. i albuma “13” pojavljuje i gitarist Graham Coxon. Blur su prošlog mjeseca premijerno izveli album u malom londonskom klubu pred 300 najtvrdokornijih fanova.

Frontman grupe Damon Albarn u nedavnom intervjuu otkrio je da su novi album snimili u malom studiju u Hong Kongu nakon što im je u zadnji trenutak bila otkazana svirka te su zapeli u gradu na 5 dana, i nisu imali ništa pametnije za raditi. U svakom slučaju, pametno utrošeno vrijeme.

“The Magic Whip” u prodaji će se naći 27. travnja.