Zgrada opere u Sydneyu poslužila je kao platno za jednu fantastičnu animiranu projekciju

Za ovaj projekt angažirao je 20 vizualnih umjetnika iz cijelog svijeta

Digitalni studio Universal Everything je u sklopu festivala Vivid Sydney 2015 predstavio svoj projekt “Lighting The Sails”. O čemu se radi? Ukratko, ovaj studio je pretvorio Sydney Opera House u živući mural. Angažirali su 20 internacionalnih animatora od čijih radova su kompilirali 15-minutni video koji je onda projiciran na kompletno krovište jednog od najpoznatijih primjera moderne arhitekture u svijetu.

Prateću glazbu za video producirao je Freefarm, britanski producent koji sam sebe opisuje kao dizajnera zvuka. Među izabranim radovima nalaze se i oni poznatijih umjetnika kao što su Nicolas Menard i Takcom. Inspiraciju za vizuale odabrani artisti su vukli iz raznih izvora; od okruženja opere, marine i podvodnog života do nadrealnih vizuala i paleta boja.

Zanimljivo je što svaki rad koji izađe iz Universal Everything studija počinje sa crtanjem na papiru. Tako su crteži uključeni u ove projekcije jako slični načinu na koji su stvarali pioniri poput Lena Lyea, Normana McLarena i Walta Disneya. Drugim riječima, ovakav tip filma mogao je nastati i u 20-im godinama prošlog stoljeća, ali ovaj studio je u njega ubacio i elemente moderne pop kulture i suvremenih grafika koje istražuju jednu od najpoznatijih građevina u Australiji.