Zoran Predin, Anja Rupel i Davor Gobac uskoro u Lisinskom za obitelji u Petrinji. Saznali smo što spremaju

Sav prihod od koncerta namijenjen je završetku obiteljskih kuća u Petrinji i okolici

FOTO: KD Lisinski

Novovalska legenda, vođa bivšeg rock sastava Lačni Franz, glazbenik i tekstopisac Zoran Predin nastupit će 27. ožujka u Koncertnoj Dvorani Lisinski u sklopu humanitarnog koncerta Rotary kluba Zagreb Gradec za mlade obitelji s djecom u Petrinji i okolici.

Predinu će se pridružiti Anja Rupel te Davor Gobac, koji će ujedno nakon dugo vremena otpjevati i zajednički duet, a sve će ih pratiti sastav Damirov Django Group. Koncert pun poznatih hitova i dobre atmosfere započet će u 20:00 sati, a cijene ulaznica sežu od 20 do 33 eura.

Sav prihod od koncerta namijenjen je završetku obiteljskih kuća u Petrinji i okolici na kojima je Rotary klub Zagreb Gradec započeo raditi prije dvije godine. Naime, klub je pokrenuo akciju pod nazivom ‘Gradec za Banovinu’ za pomoć obiteljima s djecom čiji su domovi uništeni u potresima 2020. godine. Prikupljenim sredstvima humanitarne akcije, opskrbili su obitelji osnovnim građevinskim materijalima i životnim namirnicama. Članovi kluba posjetili su obitelji u Vrhu Letovanićkom, Zelenom Brijegu, Petrovcu i Grabovcu Banskom u svibnju 2021. kako bi osobno uručili dio materijala.

Akcija krenula odmah nakon potresa

„Dolaskom u njihove domove željeli smo im dati podršku i pokazati da nisu sami! Naša akcija je prerasla u održivi i dugoročni projekt koji ljudima pogođenima potresom pomaže da na svom ognjištu započnu iznova izgrađivati dom i svoj novi život“, objavio je potom na svom Facebook profilu član kluba, Marino Ninčević.

Velikim glazbenim spektaklom koji spremaju ovog mjeseca, namjeravaju završiti ovaj višegodišnji projekt i napokon završiti radove na domovima obitelji koji su do sada živjeli u kontejnerima. Od razornih potresa do danas, Rotary klub Zagreb Gradec proveo je niz aktivnosti kako bi olakšao život unesrećenim obiteljima.

Organizirali su interventni smještaj za 120 osoba odmah nakon potresa, dopremili 9 mobilnih kućica, podijelili desetke agregata i grijalica, nabavili 37 kamp prikolica, osigurali privremeni smještaj u apartmanima za 266 osoba, donirali građevinski materijal, financirali izgradnje i sanacije obiteljskih kuća za šest mladih obitelji s troje ili više male djece.

Ulaznice su u prodaju na blagajni KDL-a i putem mrežne stranice ulaznice.hr, a cijene ulaznice iznose 20€, 23€, 27€ i 33€.