Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Openspace

Openspace Jeste li introvert, ekstrovert ili ambivert? Riješite Openspace kviz i otkrijte što vas pokreće u poslu

Naš tip osobnosti ima veliki utjecaj na to kako funkcioniramo u poslu

Limitations poor communication of corporate life. Portrait corporate middle aged man working on laptop sitting on chair inside carton box in empty office room,Image: 405939395, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia
FOTO: Profimedia

Naše ponašanje, odnosno načini kako djelujemo i reagiramo uvjetovan su osobnim iskustvima. S druge strane, naša osobnost je urođena i velikim nas dijelom definira. Ona utječe na to kako funkcioniramo u poslovnom okruženju, a može imati i veliku ulogu u odabiru idealnog posla. Zato nam razumijevanje sebe, ali i drugih, pomaže da radimo i surađujemo na najbolji mogući način.

Definiranje osobnosti do unazad nekoliko desetaka godina završavalo je na dva različita pola pa se, a to se često čini i danas, govorilo da je netko isključivo ekstrovertiran ili pak da je introvert. No, spektar je puno širi i popriličan se broj ljudi zapravo nalazi negdje u sredini. Oni su ambiverti i dijele neke karakterne crte s ekstrovertima i introvertima.

Također, bez obzira na to je li netko introvert, ekstrovert ili pak ambivert, valja imati na umu da svaka od tih osobnosti ima neka zanimanja koja su idealna za nju. Prepoznavanje pokretačkih osobina može vam pomoći da se što bolje uklopite u neki kolektiv i funkcionirate na radnom mjestu.

Riješite ovaj kratki kviz i saznajte s kojom od ove tri osobnosti dijelite najviše sličnosti i što vas pokreće u poslu.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više