Bezalkoholno vino - hit ili mit? Kušajte u Vinolog wine shopu!

FOTO: PR

Kava bez kofeina. Pivo bez alkohola. Pa što je sljedeće, bezalkoholno vino? Apsolutno da. Bez brige, nije tolika novotarija kako se na prvu čini. Proces proizvodnje bezalkoholnog vina je patentiran daleke 1908. godine, a otada do danas i kvaliteta i tržište takvog vina impresivno rastu. No, ne vjerujte svemu što piše. Probajte ga! Ako ne znate gdje – zavirite u Vinolog wine shop.

Konačno, trend zdravog življenja nikada nije bio jači, ali potpuno zdrava prehrana podrazumijeva i bezalkoholna pića. Naravno da je voda super-zdrava i najbolje hidratizira. Ipak, uz svečani blagdanski ručak ili večeru zvuči pomalo kao kazna. Bezalkoholno vino kao rješenje? I to savršeno! Dapače, pogotovo sad, pred blagdane i češća putovanja obitelji, rodbini i prijateljima. Tko želi svoj volan dijeliti s alkoholom?

PR

No, je li bezalkoholno vino zapravo sok od grožđa? Jasno i glasno – nije. Od butelje ‘normalnog’ vina razlikuje se tek u jednom koraku više prije spremanja u bocu. A to je ekstrakcija, odnosno uklanjanje alkohola. Ona se može napraviti na tri načina: vakuum destilacijom, centrifugom i reverznom osmozom. No bez brige, koji god postupak odabrali vino ostaje iste kvalitete. U sva tri slučaja ekstrakcije zadržavaju se kemijski i aromatski spojevi koji povoljno djeluju na ljudski organizam.

Idealno je za trudnice, te sve koji zbog vjerskih ili zdravstvenih razloga ne konzumiraju alkohol, poput dijabetičara recimo. Naime, bezalkoholno vino ima duplo manje šećera od običnog, ali i dalje zadržava sve svoje benfite poput blagotvornih učinaka na krvožilni sustav, snižavanje krvnog tlaka i kolesterola, djeluje pozitivno u suzbijanju prehlade…

Naravno, odličnog je okusa i arome. Kvalitetom ova vina nimalo ne zaostaju za svojim alkoholnim verzijama. Slobodno nazdravite za tu vijest – navratite u Vinolog wine shop ili podignite čašu španjolskog bezalkoholnog pjenušca Medbubbles koji svojim svježim voćnim aftertastom čini odličan aperitiv ili slatki završetak obroka uz desert. Kada smo već kod sparivanja hrane i bezalkoholnog vina, imamo dvije odlične preporuke: Dr.Zenzen Riesling i Dr. Zenzen Dornfelder. Ako ste više za ribu, rižota od morskih plodova i salate (Francuska, tebe gledamo) fino će vam sjesti Dr. Zenzenov Riesling. Ako ste više od mesa poput steakova i divljači ili Bolognese tjestenine, tu je vrhunsko Dornfelder crno vino.

Oba Zenzenova vina možete pronaći u Vinolog wine shopu, u zagrebačkoj ulici Božidara Adžije 34.

PR

Pored ovih preporuka, tamo se nalazi i najveća selekcija pažljivo biranih bezalkoholnih vina. Želite li kušati bezalkoholne vinske klasike ili omirisati najnovije butelje suvremenih vinara, Adžijina je pravi hub. Jedini pravi hub, jer je Vinolog jedini hrvatski distributer bezalkoholnih vina. Slobodno provjerite ovaj svjetski vinski trend, isplati se. Bezalkoholna vina jesu trend, ali onaj koji neće brzo proći zahvaljujući svojim benefitima i kvaliteti.