TELEGRAM PARTNERI

U SURADNJI S

Na kreditne kartice ne moramo više gledati samo kao na način za odgodu plaćanja. Postoji jedna koja je poput osobnog asistenta

Sadržaj donosi Erste card club

ZADNJA IZMJENA: kol 23, 2019
Foto: Denis Butorac

Kreditne kartice često znaju biti jedna od onih stvari koje se baš i ne čine najuzbudljivijima. Međutim, postoji jedna kreditna kartica koja iskače iz okvira te se nameće kao maleni plastični asistent kojeg držimo u novčaniku i koji nam treba u nekim situacijama kada ne želimo razmišljati o novcu, poput putovanja.

Naime, Diners Club Gold kartica je mnogo više od samog načina za dobivanje odgode plaćanja ili kupovine novog televizora na 36 rata. Uz nju se dobiva niz pogodnosti koje savršeno odgovaraju životnom stilu kojem većina nas teži; ležernom i modernom čovjeku koji si ne želi ništa uskratiti, kako kod kuće, tako i na putovanju.

Super popusti svakog drugog utorka

Primjerice, jedna od najvećih prednosti kupovine su nagradne kune – od svake kupnje na rate s karticom Diners Club Gold dobiva se 1% nagradnih kuna. Stoga, ako planirate neku veću investiciju, poput kupnje dizajnerskog frižidera, novog MacBook laptopa od 28.000 kuna ili novog iPad Proa, možete očekivati i sasvim pristojnu uštedu.

No, nije potrebno kupovati te skuplje stvari po punoj cijeni. Naime, s Diners Club Gold karticom drugi utorak u mjesecu možete uživati u vrlo važnom šoping događaju i dobiti popuste u nekim odabranim trgovinama. Popusti i trgovine se s vremena na vrijeme mijenjaju, pa se tako na nedavnom D-UTORKU moglo računati na 10 posto popusta u Mikronisu, 20 posto u Sancta Domenici ili genijalnih 50 posto na kupnju u Lesnini XXL. Dakle, čak i ako se odlučite na iznimno skupi laptop poput MacBooka, možete očekivati pozamašan popust taj dan.

Neki od popusta svakog utorka

Spremni za putovanje

Nakon nabave MacBooka, ili još bolje, novog iPada, spremni ste ostvariti san o putovanju na neku od dugo planiranih destinacija. Preko Dinersove službene aplikacije dovoljno je upisati destinaciju na koju se želi putovati te se direktno iz aplikacije, često po povlaštenoj cijeni, može rezervirati smještaj. Trenutno maštamo o još jednom godišnjem odmoru, kako bi suzbili depresiju zbog kraja ljeta, pa istražujemo ponudu na Sejšelima.

Sasvim sigurno da će odluku uvelike olakšati ocjene smještaja i drugog sadržaja koje daju isključivo korisnici Diners kartica, što im daje dodatnu vjerodostojnosti. No, put do Sejšela je iznimno dugačak, a nekoliko letova koje smo pronašli traju nemalih 14 sati, s barem jednim presjedanjem, najčešće u Dohi. Okej, znamo da aerodromi znaju biti fora jer imaju hrpu dućana, no nakon gotovo šest sati leta, teško da itko ima volje šopingirati iz dosade tri sata dok ne počne ukrcaj na sljedeći let. Kako ne bismo kao svi ostali po aerodromu bezglavo lunjali, kao korisnici Diners Club Gold kartice stječemo pravo i na odlazak u loungeove na aerodromima. U Zagrebu se, primjerice, može sjesti u Primeclass Lounge, dok je u Dohi poznati Oryx Lounge, u kojem se može i otuširati, gledati televiziju i možda još važnije, popiti koje piće na račun kuće. Čini nam se da je ipak malo bolje izležavati se u loungeu i gledati kroz prozor avione kako uzlijeću, nego što bi bilo lunjati po gužvama aerodroma, tražeći neki nebitni suvenir ili majicu koju možemo kupiti mnogo jeftinije u šoping centru u Zagrebu.

No, i gledanje aviona može dosaditi, pa srećom imamo naš iPad i MacBook, koje bi trebalo i povezati s internetom kako bismo recimo mogli streamati Netflix. Srećom da kao korisnici Diners Club Gold kartice koji imamo pravo ući u Lounge te se možemo spojiti na njihov ekskluzivni Wi-Fi, koji nudi bolje brzine i veću sigurnost, budući da se na njega ne može spojiti baš bilo tko.

Bez previše muke i na drugi kraj svijeta

Putovanje na drugi kraj svijeta je, dakako, uzbudljivo, no jedan krivi pokret ili jedna kriva odluka, može to putovanje pretvoriti u relativno opasno iskustvo. Zamislite, recimo, da se poskliznete prilikom ulaska u bazen i slomite ruku. Ili, recimo, da se tijekom izleta dogodi nekakva druga nedaća, zbog koje morate u bolnicu. Naravno, to može biti vrlo skupo, pa je pametna odluka uzeti putno osiguranje. Ugovaranje putnog osiguranja preko osiguravajućih kuća može biti pomalo komplicirano, mukotrpno i dugotrajno, no svi korisnici Diners Club Gold kartice dobivaju policu putnog zdravstvenog osiguranja, a super je stvar što ga ne treba posebno ugovarati.

Sve se obavlja online

Za dobivanje kartice nije potreban odlazak u poslovnicu i čekanje u redu – sve se može obaviti online, popunjavanjem formulara. Nakon što se popunili formular, potrebno je skinuti aplikaciju ECC Mobile unutar koje se i dovršava proces pristupanja Dinersu. Super je i to što je prva godina članarine besplatna, ako se registracija obavi do 30. rujna.

Ako su svi uvjeti za dobivanje kartice ispunjeni, možete računati da će vas nakon nekoliko dana u vašem poštanskom sandučiću čekati nova Diners kartica koja vam omogućava da imate doslovce sve pod kontrolom. Naime, uz pomoć aplikacije ECC Mobile u svakom trenutku možete pratiti svoju potrošnju, a moguće je preskočiti jednu ratu ili ako skupite novac za neku kupnju prije nego što ste mislili, isplatiti sve rate do kraja.

Nekad, pak, jedna kartica nije dovoljna. Fora je stvar što se u Diners Club Gold paketu može imati i jedan besplatni korisnik koji ima vlastitu karticu, a plaća se članarina za jednog člana. Dakle, partneru možete dati drugu karticu, a vi sebi možete zadržati svoju. Dakako, dvije Diners kartice vrlo su praktične i za putovanje na Sejšele za slučaj da se razdvojite, a s dvije kartice, možete oboje besplatno ući u Lounge.

Više s weba