PROMO

Sve je spremno za novo izdanje teniskog turnira Sirius Open

Međunarodno tenisko natjecanje osoba s invaliditetom okupit će pedesetak natjecatelja iz dvadesetak zemalja

Novo, jedanaesto po redu, izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open održat će se od 4. do 6. lipnja u Zagrebu i okupiti čak pedesetak natjecatelja iz dvadesetak svjetskih zemalja. Naime, u kategorijama muškog i ženskog ždrijeba te kategoriji parova za bodove će se pokušati izboriti i plasirati na paraolimpijske igre u Tokiju ove godine 35 muških i 13 ženskih tenisača.

 

Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheelchair Tenis Toura te je posljednji turnir ove godine na kojemu natjecatelji imaju mogućnost skupljati bodove, stoga ne čudi što je interes i entuzijazam igrača prilično velik. U Zagreb tako stižu igrači iz brojnih svjetskih država među kojima su natjecatelji iz Brazila, Velike Britanije, Argentine, Rumunjske, Japana, ali i iz Hrvatske. Organizacijski tim, predvođen direktorom turnira, Bojanom Kovačem i ove godine s grupom volontera priprema spektakl koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj obožavatelja i natjecatelja.

„Iako nam je prošle godine pandemija koronavirusa poremetila planove, ove godine nastavljamo gdje smo stali i radujemo se novom izdanju turnira. Iznimno smo ponosni što se Sirius na svjetsku kartu tenisa u kolicima smjestio još 2010. godine i što se u tom periodu uspio pozicionirati kao turnir na kojem strani i domaći tenisači rado sudjeluju“, rekao je Bojan Kovač.

 

Sirius Open predstavlja Hrvatsku među 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja, a osim što potiče sportsku izvrsnost svih osoba s invaliditetom koje žele sudjelovati i uživati u tenisu, ideja turnira je i promocija tenisa u kolicima u hrvatskoj javnosti, a i šire.

Organizator, istoimeni teniski klub Sirius, osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta te uključivanjem u rad kluba što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Više informacija o turniru dostupno je na službenoj web stranici te Facebook stranici Sirius Open.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu