Anonymousi zaprijetili teroristima u BiH: 'Mi smo legija, očekujte nas'

Povod prijetnje je teroristički napad u Sarajevu u kojem su ubijena 2 vojnika

People wearing Guy Fawkes masks demonstrate prior to the trial of three "Anonymous" for their alleged involvement in cyber attacks targetting institutional websites, on November 9, 2015 in front of Nancy's courthouse, eastern France. AFP PHOTO/JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
FOTO: AFP

Nakon što su ovoga tjedna hakeri Anonymousa, revoltirani pariškim napadom, ISISU-u najavili bespoštedan cyber rat, zaprijetili su i teroristima u BiH.

“Zdravo, mi smo Anonymousi. Kao što znate, naša braća su proglasila rat protiv Islamske države u Francuskoj prije pet dana. Sada idemo u Bosnu i Hercegovinu. Čuli smo da se dogodio teroristički napad i sad idemo i protiv mudžahida i svih grupa koje podržavaju ISIS,” poruka je iz novog videa koji su napravili Anonymousi, piše Radiosarajevo.ba.

Napade na BiH nazvali su “Operacija Bosna i Hercegovina.”

Mudžahedini nisu ratnici

https://www.youtube.com/watch?v=lU8eze4_Pco

“Vaše ime, mudžahedin, prevodi se kao ratnik, ali vi niste ratnici. Svaki website koji pronađemo i uočimo da ima bilo kakve veze sa ISIS-om bit će srušen. Naši cyber napadi bit će mnogo jači nego bilo kada prije. I sada, ne proglašavamo rat samo protiv ISIS-a, sad smo proglasili rat protiv svih terorista koji se okupljaju u našem društvu,” nastavljaju Anonymousi prijetiti u video poruci te poručuju da su jači od terorista pa će ih svladati.

“Više nećete nauditi nikome postavljajući nešto po internetu, a što ima bilo kakve veze sa ISIS-om. Sve informacije o vama bit će objavljene javno. Mi smo legija, mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Očekujte nas,” zaključuju Anonymousi u video poruci objavljenoj u petak.