Most želi reformsku vladu s HDZ-om i SDP-om, dok Dragi Prgometu žele sreću s novom strankom

Zastupnici Most-a održali su višesatni sastanak u hotelu Antunović

22.11.2015., Zagreb - Sastanak clanova Nacionalnog vijeca Mosta nezavisnih lista u hotelu Antunovic. Bozo Petrov nakon sastanka dao izjavu za medije. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Božo Petrov je nakon izlaska sa sastanka rekao je da je Most i dalje jedinstven i da je danas bilo svih 18 izabranih zastupnikana sjednici.

“Ostajemo i dalje kod našeg prijedloga reformske vlade u koju pozivamo i HDZ i SDP. Ne inzistiramo na tome da naš kandidat bude premijer, ali spremni smo na razgovore oko toga. Most ne mora biti mandatar”, kazao je Petrov, a Dragi Prgometu oko kojeg se danas stvorila tolika buka, poželio je sreću, javlja vecernji.hr

Petrov smatra da Drago Prgomet neće uspjeti pridobiti nijednog zastupnika Mosta za svoju novu stranku.

Most je dokazao stabilnost

– Mi smo pokazali zadnjih tjedan dana da smo izuzetno stabilni te da zajednički donosimo odluke. Žao mi je zbog onoga što se događa, ali to je samoinicijativna odluka gospodina Prgometa. Mi mu želimo svu sreću. Sve je svedeno na određeni sukob, rekao je Petrov te dodao da nitko od zastupnika Mosta nije najavio da ide s Prgometom.

“Pregovori s HDZ-om i SDP-om mogli bi trajati još tjedan dana. Nakon toga možemo očekivati političke konzultacije. Dakle sve skupa bi moglo trajati dva-tri tjedna, izjavio je Petrov demantiravši da je riječ o ikakvom odugovlačenju, javlja jutarnji.hr

Pregovori a ne odugovlačenje

“U svim ozbiljnim državama vlade se sastavljaju minimalno 30 dana”, dodao je.

Petrov je naglasio da Most nema nikakav plan B, već i dalje vjeruje u mogućnost reformske vlade s SDP-om i HDZ-om.

“Još nikakvu pisanu odbijenicu nismo dobili od Karamarka i Milanovića. Dakle, zajednička vlada je i dalje realna opcija, objasnio je Petrov.