Politika & Kriminal

Još ništa od potvrde optužnice u aferi teškoj 130 milijuna kuna, slučaju Karlovačka banka

Opet je prolongiran rasplet slučaja Karlovačka banka

25.05.2010., Bjelovar - U Gradskoj vijecnici odrzan sastanak o mogucnosti zenskog poduzetnistva za lokalni razvoj, Marija Sola, predsjednica Udruge poslovnih zena Krug
Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Iako je prije punih godinu dana USKOK podigao optužnicu u slučaju 130 milijuna kuna teških malverzacija s novcem Karlovačke banke, Županijski sud u Zagrebu ni iz trećeg pokušaja nije to potvrdio. Naime, obrana prvookrivljene, bivše predsjednice Uprave Karlovačke banke Marije Šola (na fotografiji), ponovno je zatražila da se iz sudskog spisa kao nezakoniti izdvoje iskazi djelatnika banke budući da nisu bili oslobođeni čuvanja bankarske tajne.

Prvotno je sudac Ivan Turudić to prihvatio, ali je nakon USKOK-ove žalbe Vrhovni sud RH tražio da se odluka dodatno obrazloži. Na novo obrazloženje odluke kojom je sudac Turudić odlučio ipak prihvatiti svjedočenja bankara kao zakonita, žalila se obrana.

Obrana ima pravo još jednom se žaliti

Vrhovni sud nedavno je zatražio dodatna pojašnjenja, što je i učinjeno na današnjoj sjednici optužnog vijeća. Zahtjev obrane ponovno je odbijen, no dobit će još jedno pravo žalbe, tako da je sasvim izvjesno da se ovaj slučaj koji ima značajnu političku pozadinu, s obzirom na korisnike kredita Karlovačke banke, neće još barem nekoliko mjeseci početi rasplitati.

Gotovo 280 milijuna kuna sumnjivih rizičnih kredita Karlovačka banka je pod vodstvom Marije Šola i njezinih sinova plasirala između 2007. i 2013. godine.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu