Gordan Maras pokrenuo je raspravu o porezima i svađa se s Velimirom Šonjom. Ali nije se baš pripremio

Prema komentarima i broju lajkova, čini se da gospodinu Marasu ne ide

ZADNJA IZMJENA: stu. 16, 2016
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar poduzetništva Gordan Maras, još je u nedjelju na Facebooku prenio istup poznatog ekonomista Velimira Šonje, uz par svojih opaski. U ovih nekoliko dana razvila se rasprava u koju se, jučer, uključio i gospodin Šonje.

Tijek debate teško je ukratko prepričati, jer jer skrenula s teme, a gospodin Maras u nekom je trenutku počeo pričati o sebi u trećem licu, optužio je Šonju da se “uvukao u igru s ministrom Marićem i tako dalje”.

Uglavnom, sve je krenulo od spomenutug Marasovog statusa u kojem je napisao: “poreznu reformu brane oni koji bi od nje dobili najviše. Ništa čudno. Kod nas se ne iseljavaju najbogatiji, nego najsiromašniji gospodine Šonje. Pogledajte skandinavske zemlje pa ćete vidjeti da više stope poreza ne dohodak za one najbogatije nisu ništa novo!”.

Gospodin Maras se možda trebao bolje pripremiti

Šonje mu je odgovorio da se njegova Vlada u vrijeme mandata trebala potruditi “od Hrvatske napraviti zemlju sa stabilnim i inkluzivnim institucijama kakve imaju skandinavske zemlje, onda porezne reforme ne bi trebale, jer bi većina glasala za to da se većim porezima financiraju korisne, ne-koruptivne i za sve jednako funkcionirajuće institucije, i svi bi zbog ekonomskog rasta plaćali te poreze bez problema”.

Dalje mu je poručio da bi trebali bolje raditi pa će ljudi glasati da se Vladi da više. “Samo prvo Vlada mora pred očima građana dokazati da radi bolje s više novca, što nije dokazala niti jedna vlada, pa ni ona čiji ste Vi bili član”.

Rasprava se nastavila, obojica komentiraju i dalje, a sudeći prema lajkovima i reakcijama ostalih na Facebooku, čini se da Velimir Šonje razvaljuje gospodina Marasa.