Ako niste znali, uragan Florence je velik i mokar. Donald Trump nam je to baš fino pojasnio

Američki predsjednik briljirao je i u svom posljednjem istupu

ZADNJA IZMJENA: ruj 12, 2018
Foto: @atrupar/Twitter/Screenshot

Uragan Florence u četvrtak će, vrlo je izgledno, udariti u istočnu američku obalu. Radi se o uraganu kategorije 4 koji prijeti Sjevernoj i Južnoj Karolini te Virginiji, i za koji se predviđa da bi mogao biti jedan od nakatastrofalnijih dosad. U tijeku je evakuacija milijun ljudi, a sve je jučer komentirao i američki predsjednik Donald Trump.

Prilično očekivano, ni ovaj put nije briljirao. “Ovakvo nešto nije viđeno u zadnjih 25, 30 godina. Možda čak nikada. Strahovito je veliko i strahovito je mokro. Strahovite količine vode”, izjavio je Trump posve ozbiljno tijekom jučerašnje konferencije za medije u Ovalnom uredu. Uragan je, dakle, prema Trumpu, velik i mokar a nije trebalo dugo čekati da ljudi na Twitteru polude.

Trump ne iznenađuje bedastoćama

A to je opet potvrda analize koju je Boston globe proveo prije tri godine. Naime, usporedili su govore tadašnjih 19 predsjedničkih kandidata, među kojima je bio i Trump. Došli su do zaključka da američki predsjednik komunicira na razini djeteta koje je u četvrtom razredu osnovne škole.

Trump se tijekom konferencije opet dohvatio i uragana Marie koji je u rujnu prošle godine razorio Portoriko. Naravno, pohvalio je “nevjerojatno uspješnu vladinu akciju”. “Mislim da je Portoriko bio nevjerojatno uspješan. Zapravo, mislim da je to jedan od najbolje odrađenih poslova ikada.”

Zbog tog je hvalisanja, inače, Trump već bio kritiziran jer je i tjednima nakon tog uragana hvalio pomoć koju je tada pružila vlada. Trumpova administracija tvrdila je kako je u uraganu stradalo 64 ljudi, što je 50 puta manje od stvarne brojke. Tek je prošli mjesec u javnost isplivala informacija da je tada poginulo 2975 ljudi.

Andrea Božić
Telegram autor
236 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program