Politika & Kriminal

Ako ste mislili da ovog ima samo u crtićima, ne. Tip je pomoću plahte pobjegao s 12. kata zatvora

Odbjegli zatvorenik usput je polomio nogu, a ubrzo je i uhićen

FOTO: Screenshot/ABC News

Muškarac osumnjičen za ubojstvo pobjegao je iz američkog zatvora spustivši se pomoću zavezanih plahti iz ćelije na 12. katu, prenio je u nedjelju britanski list The Independent. Pablo Robledo, (34) je sa zatvorenikom iz iste ćelije Joseom Hernandezom iskoristio plahte da se spusti iz okružnog zatvora u Oklahoma Cityju.

Robleda, koji je u zatvoru zbog optužbe za ubojstvo prvog stupnja, pronašla je i uhitila oklahomska policija u petak popodne. Hernandez je pao s improviziranog konopca s četvrtog kata slomivši nogu, prije no što je pronađen i uhićen, rekli su policajci.

Glasnogovornik zatvora Mac Mulling rekao je kako se čini da su zatvorenici prije toga s prozora bacili madrac za pomoć pri bijegu i da je Robledo viđen na snimkama zatvorskog videosustava oko 5.30 ujutro u petak, kratko prije njihova bijega.

Arhitekti su tvrdili da je nemoguće pobjeći iz tog zatvora

TV kanal KOCO podsjetio je da su 1991., kad je gradnja bila gotova, inženjeri i arhitekti rekli da je zbog dizajna nemoguće pobjeći iz tog zatvora vrijednog 52 milijuna dolara. Samo dva mjeseca poslije, dogodio se prvi bijeg.

Prema priči iz The Oklahoman, 27-godišnji Bill Linville razbio je drškom metle prozor na drugom katu. Bio je na slobodi sedam sati. Nakon manje od tjedan dana, pobjegao je drugi zatvorenik.

Nastavite čitati