Ako su naši, dosad vrlo upućeni izvori u pravu, nasilni župan sutra će podnijeti ostavku

Presudan je, prema našim informacijama, bio poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću; gospodin Šeks poziv je negirao

ZADNJA IZMJENA: sij. 10, 2018

Telegram je upravo iz neslužbenih, ali vrlo dobro obaviještenih izvora, doznao kako će Alojz Tomašević nakon svega ipak podnijeti ostavku. Ključan je, prema informacijama do kojih smo došli, bio današnji telefonski poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću, još uvijek vrlo moćnom HDZ-ovcu u županiji.

Šeks je dakle, doznajemo, posredno utjecao na požeško-slavonskog župana. Nazvao je Lucića koji je zatim nazvao Tomaševića i taj je razgovor bio presudan da nasilni političar ipak donese odluku o ostavci. Prema našim izvorima, župan će javnost o svojoj ostavci obavijestiti sutra. Informaciju smo prije objave pokušali provjeriti kod župana Tomaševića koji se ne javlja na telefon.

NOVO Nakon originalne objave ovog teksta gospodin Šeks izjavio je za N1 kako je njegov telefonski poziv Franji Luciću “konstrukcija”, odnosno “jedna velika neistina”. Novinaru Elvisu Mešanoviću rekao je kako ne zna hoće li župan Tomašević doista podnijeti ostavku: “Ja to gledam preko medija, niti se za koga interesiram. Znam koliko i vi o tome”.

On najavio izlazak iz HDZ-a, a stranka njegovo izbacivanje

Gospodin Tomašević jučer je objavio da istupa iz HDZ-a, no i kako ostaje župan. Prema optužnici koju je DORH protiv njega podigao krajem prošlog mjeseca, na teret mu se stavlja da je “od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva”.

HDZ ga već neko vrijeme pokušava nagovoriti na ostavku, a i sam premijer Andrej Plenković javno je rekao kako smatra da bi Tomašević trebao otići sa funkcije. “Inzistiramo da on sam preuzme odgovornost i podnese ostavku. Rok koju smo mu dali je 15. siječnja. Mislim da mora povući konzekvence”, izjavio je Plenković prošlog tjedna.

HDZ je u utorak, nakon što je Tomašević objavio da izlazi iz stranke, ali ostaje župan, priopćio kako je Predsjedništvo stranke na telefonskoj sjednici istog dana jednoglasno odlučilo da se pokreće Tomaševićevo isključenje iz stranke. Predsjedništvo HDZ-a je Visokom časnom sudu predložilo izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz stranke.