Politika & Kriminal

Vlada prodaje rabljene automobile, a mi smo malo na internetu istražili što možete kupiti (i po kojoj cijeni)

Pregledali smo svih 215 vozila i donosimo vam popis najzanimljivijih

14.11.2013., Zagreb - Sluzbeni automobili parkirani izmedju zgrade Vlade i Sabora na Markovom trgu.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Na javnoj dražbi 23. svibnja bit će ponuđeno 215 rabljenih vozila, uz ostalo, i vozila Sabora, Vlade, ministarstava i drugih državnih institucija i tvrtki, najavljeno je u utorak iz tvrtke TRCZ automobili.

Prva javna dražba rabljenih vozila održana je krajem prošle godine i tada su uz ostalo bila ponuđena i vozila državnih institucija, napominju iz TRCZ-a, tvrtke za prodaju rabljenih vozila koja je organizator javne dražbe.

Kako dražba funkcionira?

Pravo sudjelovanja na dražbi imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo, a minimalna jamčevina iznosi 100 kuna. Tijekom dražbe iznosi se podižu prema pojedinačnim mogućnostima dok je najmanji mogući iznos za podizanje iznosa 200 kuna.

Što sve možete kupiti za malo novaca? Mi smo za vas pregledali svih 215 vozila i donosimo pregled najzanimljivijih vozila za kupovinu.

1. Lada Niva (20-ak komada)

Dio ponude Lada Niva
Dio ponude Lada Niva novinar/Telegram

U ponudi najviše ima Lada Niva 1,7 I iz 2007. godine koje su bile u vlasništvu Hrvatskih šuma. Poželite li osjetiti dašak luksuza na ruski način, a to znači bez luksuza, Lada Niva može biti Vaša za samo 1.800 kuna (uz 5% poreza). Najviša cijena za Nivu je 7.000 kuna i ima ih najviše u ponudi pa ju je najlakše i kupiti.

2. Golf Variant za 1.000 kn

Imate li veliku želju posjedovati legendarnog njemačkog Golfa? Imate 1.000 kn? Onda je ovo rješenje za Vas. Golf Variant iz 2000. godine može biti upravo vaš za samo 1.000 kn (+5% poreza). Jedina mu je mana da mu nedostaje motor, ali istinskom ljubitelju njemačkog inžinjeringa, koji je ujedno ograničen proračunom, to neće predstavljati problem.

3. Još jedan Nijemac, ali za manje novca

Ako vam je Golf za 1.000 kuna mrvicu izvan proračuna, a ipak želite posjedovati Švabu, onda je Caddy rješenje. VW Caddy 1.9 SDI može biti vaš za samo 400 kuna. Nedostaje mu prednji branik, vjerojatno i veći dio dijelova motora i podvozja, ali za 400 kn možete dobiti automobil kojim su se koristili mnogi poštari.

4. Luksuzni Mercedes S klase

Ovo nije Mercedes koji je u ponudi
Ovo nije Mercedes koji je u ponudi Sven Storbeck/Wikimedia

Mercedes S klase s pogonom na sva četiri kotača iz 2005. godine ima početnu cijenu od samo 52.500 kn. Vjerojatno će postići znatno višu cijenu zato što im je trenutna tržišna cijena iznad 150.000 kuna

5. Skupina od 10 mopeda

Mopedi u ponudi
Mopedi u ponudi novinar/Telegram

Za 2.000 kuna možete kupiti skupinu od čak 10 mopeda koji su bili u vlasništvu Hrvatske pošte. I to nije samo jedna skupina motora, ukupno je u prodaji 41 moped po cijeni od 200 kn po komadu.

Ostatak vozila možete pogledati na stranicama TRCZ-a.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu