Aladrović: ‘Nema smanjenja PDV-a iduće godine’

'Frizerima i ugostiteljima bi PDV olakšao posao, ali vjerojatno ne bi bilo prelijevanja nižeg PDV-a na građane', rekao je

ZADNJA IZMJENA: lis 8, 2020

Ministar rada Josip Aladrović u četvrtak je izjavio da smanjenje PDV-a nije u planu za iduću godinu, a što se tiče mjera za pomoć gospodarstvu rekao je da vrijede do kraja godine, ali ih je Vlada spremna revidirati bude li potrebno.

“Što se tiče PDV-a, peti krug porezne reforme izdefinirat će poreznu politiku za sljedeću godinu”, kazao je Aladrović odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade i dodao da, koliko zna, smanjenje PDV-a trenutno nije u fokusu za sljedeću godinu.

Zahtjevi frizera i ugostitelja

Smanjenje PDV-a zatražili su danas frizeri koji su prosvjedovali na Markova trgu, a Aladrović je rekao kako je vrlo jasno da bi im to olakšalo poslovanje, kao i ugostiteljima ili bilo kojoj drugoj zainteresiranoj skupini, ali da vjerojatno ne bi bilo prelijevanja nižeg PDV-a na građane. “Ali”, dodao je, “očito je to jedan od zahtijeva koji moramo razmotriti.” “Kako ćemo ga i hoćemo li ga uvažiti, vidjet ćemo”, kazao je.

Što se tiče mjera za pomoć gospodarstvu, podsjeća da su one donesene za razdoblje do kraja godine, no da ih je Vlada spremna “revidirati ako vidi da određena područja ne mogu biti adekvatno pokrivena”. Dodao je da će sutra održati sastanak sa sindikatima i poslodavcima i na tu temu.

Za Ćorićevu smjenu nema razloga

Upitan za komentar zahtjeva za smjenom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića zbog njegovih navodnih dodira s aferama Janaf i vjetroelektrane, rekao je kako “za to apsolutno nema razloga”.

Kazao je kako se ne boji da bi ministru Ćoriću moglo biti izglasano nepovjerenje, jer “korektno i profesionalno obavlja svoj posao i nema apsolutno nikakve povezanosti s tim aferama”, te da “za njega govore rezultati u njegovu ministarstvu”.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program