Politika & Kriminal

Alec Baldwin sada tvrdi da nije povukao okidač: 'Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i pucao'

'Gledajte, okidač nije bio povučen. Ja ga nisam povukao', izjavio je u prvom intervjuu nakon tragedije na snimanju filma Rust

Actor Alec Baldwin(C) departs New York County Criminal Court January 23, 2019 in New York. - Alec Baldwin pleaded guilty to a second-degree harassment violation stemming from when he punched a man during a dispute over a New York City parking spot late last year. (Photo by Don EMMERT / AFP)
FOTO: AFP/Ilustrativna fotografija

Prema dijelovima intervjua televiziji ABC koji će biti uskoro emitiran slavni glumac Alec Baldwin tvrdi da nije povukao okidač pištolja kojim je na snimanju filma “Rust” ubijena snimateljica. To je prvi Baldwinov intervju o kobnom događaju koji se odvio 21. listopada u Novom Meksiku.

“Gledajte, okidač nije bio povučen. Ja ga nisam povukao”, rekao je Baldwin novinaru televizije ABC Georgeu Stephanopoulosu, prema danas objavljenim isječcima razgovora. “Dakle, vi nikada niste povukli ukidač?”, upitao je Stephanopoulos Baldwina u interjvuu koji će biti emitiran sutra.

“Ne, ne i ne. Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač. Nikada!”, odgovorio je Baldwin. Dodao je kako mu nije jasno kako se pravi metak pojavio na snimanju vesterna na ranču kod Santa Fea.


Za sada nitko nije optužen

Na setu filma je poginula snimateljica Halyna Hutchins, a ranjen redatelj Joel Souza, nakon što je, prema svjedocima, Baldwin opalio probni hitac iz pištolja. Glavno pitanje i dalje ostaje kako je “živi metak” završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva. Zasada protiv nikoga nije podignuta optužnica.

Dva člana ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar. Supervizorica Mamie Mitchell u tužbi protiv Baldwina navodi da se, prema filmskom scenariju, od njega nije tražilo da puca u spornoj sceni.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucavši iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno i da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu. Ona smatra da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo i da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu redateljeva pomoćnika o tomu da je oružje sigurno.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu