Američki mediji pišu da Trumpov bivši odvjetnik intenzivno surađuje s posebnim istražiteljem za Rusiju

Počeo je surađivati s tužiteljem koji istražuje mogući dogovor izbornog stožera Trumpa i Rusije 2016.

ZADNJA IZMJENA: ruj 21, 2018
Foto: AFP

Bivšeg odvjetnika Donalda Trumpa, neko vrijeme veoma bliskog američkom predsjedniku dok nije pao u njegovu nemilost, više puta su saslušali suradnici posebnog tužitelja zaduženog za rusku istragu Roberta Muellera, otkriva u četvrtak mreža ABC News.

Michael Cohen je u kolovozu počeo surađivati s posebnim tužiteljem koji istražuje o mogućem tajnom dogovoru izbornog stožera Donalda Trumpa i Rusije tijekom predsjedničke kampanje 2016., kada je priznao krivnju za poreznu i bankovnu prijevaru, objavio je ABC.

Cohen želi reći istinu o Trumpu

Te su informacije otkrivene u Muellerovoj istrazi, ali nisu povezane s Rusijom. Na upit AFP-a, odvjetnik Michaela Cohena nije htio ništa komentirati. No nakon priznanja krivnje svog klijenta, rekao je da ovaj sada želi “staviti obitelj i zemlju na prvo mjesto i reći istinu o Donaldu Trumpu”.

Michael Cohen je pod prisegom priznao da je kupio šutnju dviju žena, porno glumice Stormy Daniels i bivše ljubavnice Karen McDougal, “na zahtjev kandidata” Trumpa kako mu ne bi “nanio štetu” prije predsjedničkih izbora 2016.

I Manafort je pristao surađivati

Trump ga je tada optužio za laž, a Bijela kuća je istaknula da predsjednik “nimalo nije zabrinut” zbog otkrića Cohena koji je više od deset godina bio njegov čovjek iz sjene. Suradnja s vlastima mogla bi pomoći Michaelu Cohenu da na suđenju dobije manju kaznu.

Tom je istragom obuhvaćeno više bliskih suradnika republikanskog predsjednika, pa tako i njegov bivši ravnatelj kampanje Paul Manafort koji je proglašen krivim za bankovnu i poreznu prijevaru i isto je pristao na suradnju s ruskom istragom.

Andrea Božić
Telegram autor
236 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program