Oni Amerikanci koji su nestali u Bagdadu otišli su na provod u jedan sumnjivi stan, kažu iračke vlasti

Amerikance je u stan odveo prevoditelj. U tijeku je opsežna potraga

ZADNJA IZMJENA: sij 18, 2016
Foto: AFP

Traje potraga za trojicom Amerikanaca koji su nestali u Iraku. Glasnogovornik za sigurnost u Bagdadu rekao je da su oni oteti iz jednog ‘sumnjivog stana’ u četvrti Dura.

“Tri osobe koje imaju američko državljanstvo otete su dok su bile u Duri… u jednom sumnjivom stan”, rekao je glasnogovornik u priopćenju. Četvrt cijeli dan nadlijeću helikopteri iračke vojske, a na ulicama su policijske snage koje traže Amerikance.

Oteti su iz stana

Policijski pukovnik rekao je, pod uvjetom da ostane anoniman, da je irački prevoditelj odveo Amerikance na “piće i žene” u svoj stan u Duri. Paravojne postrojbe su ih napale, rekao je pukovnik, dodajući da “su ih oteli iz stana, a ne s ulice”, javlja AFP.

Bordeli i trgovine alkoholom više su puta bili na meti moćne šijitske milicije, skupine koja sada igra važnu ulogu u borbi protiv tzv. Islamske države.

SAD surađuje s iračkim vlastima

Podsjetimo, iz State Departmenta jučer su potvrdili da su primili informacije iračkih vlasti o nestanku. “Svjesni smo izvješća da su američki građani nestali u Iraku”, rekao je glasnogovornik State Departmenta John Kirby. Dodao je da intenzivno surađuju s iračkim vlastima kako bi locirali nestale osobe.

Al-Arabiya je, pozivajući se na svoje izvore, javila da su ih možda oteli militanti.

Maša Ilotić
Telegram autor
765 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program