Armenci tvrde da je turski F-16 srušio njihov borbeni avion

Armenci tvrde da je turski lovac poletio s azerbajdžanskog teritorija

ZADNJA IZMJENA: ruj 29, 2020

Turski lovac F-16 srušio je armenski borbeni zrakoplov Su-25, objavila je danas armenska izvještajna agencija Armenpress. Navodni napad dogodio se iznad regije Nagorno-Karabah, u kojoj su prije tri dana počele borbe između vojnih snaga Armenije i Azerbajdžana.

Armenpress piše da je srušeni zrakoplov sudjelovao u operacijama protiv azerbajdžanske vojske. Službeni Jerevan javlja da je pilot koji je upravljao avionom poginuo. Ruski portal RT prenosi objavu vlade Armenije prema kojoj je turski lovac poletio iz zračne baze na teritoriju Azerbajdžana.

Turski avioni su štitili azerbajdžanske

Agencija Armenpress citira vojne izvore koji navode da je više turskih lovaca F-16 danas oko 10:30 po lokalnom vremenu poletjelo iz zračne luke Gyanja u Azerbajdžanu kako bi pružili zaštitu azerbajdžanskim zrakoplovima koji su bombardirali armenska naselja i vojne ciljeve.

„Tijekom svoje misije i zračnih borbi, avion turskog ratnog zrakoplovstva F-16 oborio je dežurni SU-25 armenskog zrakoplovstva u armenskom zračnom prostoru”, stoji u priopćenju. BBC javlja da je Turska opovrgla rušenje armenskog zrakoplova.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2168 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program