Austrijski kancelar traži strože kontrole: ‘Priljev virusa iz Hrvatske je ogroman’

Sebastian Kurz traži strože kontrole povratnika s ljetovanja na granicama

ZADNJA IZMJENA: kol 15, 2020
Foto: Profimedia
Što se upravo događa s koronavirusom:

Austrijski kancelar Sebastian Kurz želi na granicama strože kontrole povratnika s ljetovanja zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u Austriji. Nakon boravka u jednom od oko 30 rizičnih područja ljudi moraju imati negativni test na koronavirus koji nije stariji od 72 sata ili moraju u desetodnevnu karantenu.

“Tu mora biti strožih kontrola”, kazao je Kurz za subotnje izdanje Oesterreicha. Kurz nije isključio mogućnost provođenja testova na koronavirus na samoj granici, što bi bila zadaća zdravstvenih vlasti.

Rizična područja obuhvaćaju kontinentalni dio Španjolske i zemlje zapadnog Balkana, kao i Bugarsku, Rumunjsku, Rusiju, Švedsku i SAD.

Negativni test za putnike iz Hrvatske

Od ponedjeljka povratnici iz Hrvatske također će morati predočiti negativni test na koronavirus, kazao je Kurz dodajući: “Ogromni je priljev virusa iz Hrvatske”.

Kurz je dodao da povećanje nije iznenađujuće s obzirom na to da su u tijeku godišnji odmori. “Sadašnje su brojke zabrinjavajuće”, kaže Kurz. “Moramo učiniti sve što možemo da zaustavimo virus bez uvođenja novih sveobuhvatnih zabrana”.

U Austriji je u subotu zabilježeno gotovo 230 novozaraženih, a dan ranije bilo ih je rekordnih 282. Od početka epidemije pozitivno na koronavirus bilo je nešto više od 23 tisuće osoba.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program