Politika & Kriminal

Autobus sa zaposlenicima afganistanske vlade pogodila bomba, četvero ljudi je poginulo

Eksplozija se dogodila u Kabulu uoči međunarodnog sastanka o afganistanskom mirovnom procesu

Security personnel are seen near a damaged vehicle after a blast in Kabul on March 18, 2021. (Photo by WAKIL KOHSAR / AFP)
FOTO: AFP

Četiri su osobe poginule, a 11 ranjeno kada je bomba uz cestu pogodila autobus u kojem su bili zaposlenici afganistanske vlade u Kabulu, rekli su dužnosnici. Napad se dogodio na dan kada se afganistanska vlada, talibani i ključne države, uključujući Sjedinjene Države i Rusiju, sastaju u Moskvi kako bi se smanjilo nasilje i potaknuo afganistanski mirovni proces.

Glasnogovornik policije u Kabulu potvrdio je broj žrtava, ali nije dao daljnje detalje. Drugi je dužnosnik rekao da su u vozilu bili zaposlenici afganistanske vlade.

Nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju

Eksplozija je pogodila autobus koji je afganistansko ministarstvo informacija i tehnologije unajmilo za prijevoz zaposlenika, rekao je Abdul Samad Hamid Poya, savjetnik ministarstva. Dodao je kako trenutno nije jasno tko su žrtve.

Nitko nije preuzeo neposrednu odgovornost za eksploziju, ali afganistanska vlada redovito optužuje talibane za atentate na vladine zaposlenike, civile i novinare.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu