Zapalili silovanu djevojku dok je išla na sud u Indiji, među njima je bio i silovatelj kojeg su pustili uz jamčevinu

Dvadesettrogodišnja djevojka išla je na saslušanje

ZADNJA IZMJENA: pro 5, 2019
Foto: AFP

Dvadesettrogodišnju žrtvu silovanja zapalila je muška banda u kojoj je bio i osumnjičeni silovatelj dok je išla na sud na sjeveru Indije, objavila je policija o tom događaju koji je izazvao bijes i sram javnosti zbog toga kako se u Indiji tretiraju zločini nad ženama.

Tisuće Indijaca prošlog su tjedna prosvjedovale u nekoliko gradova nakon silovanja i ubojstva 27-godišnje veterinarke kod grada Hiderabada. Demonstranti i zastupnici traže od sudova da slučajeve silovanja rješavaju brže i da ih strože kažnjavaju.

Žena koja je napadnuta i zapaljena u četvrtak ujutro u kritičnom je stanju, rekao je liječnik u bolnici u Lucknowu, glavnom gradu države Utar Pradeš na sjeveru Indije.

Pušten iz pritvora uz jamčevinu

Išla je na vlak kojim se trebala odvesti na saslušanje kada su je banditi zalili kerozinom i zapalili, kažu u policiji. Uhićena su petorica muškaraca, uključujući osumnjičenog silovatelja, tvitala je policija.

Nakon što je uhićen zbog silovanja u prosincu 2018., silovatelj je prošloga tjedna pušten iz pritvora pošto je platio jamčevinu.

Utar Pradeš je najmnogoljudnija indijska država, poznata po vrlo lošem procesuiranju zločina nad ženama. Godine 2017. prijavljeno je više od 4200 slučajeva silovanja, najviše u zemlji.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program