U Skupštini je veselo: Bandić povukao sve, a HDZ dio amandmana na GUP

Prekidu je prethodio incident koji je izazvao predsjednik Skupštine

ZADNJA IZMJENA: velj 10, 2020
Foto: PIXSELL

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine je zbog nedostatka kvoruma prekinuta samo 15-ak minuta nakon početka, u 10:15 sati. Prekidu je prethodio incident koji je izazvao predsjednik Skupštine Drago Prgomet optuživši zastupnika Tomislava Tomaševića da radi nered. Tomašević je hodao po dvorani nagovarajući zastupnike da napuste sjednicu.

“Nemojte mi raditi nered. Ako želite, izađite van. Ne morate biti tu, dobit ćete naknadu kao i uvijek, ja ću se za to pobrinuti”, rekao je Prgomet Tomaševiću, prenosi Dnevnik.hr. Kada je dio zastupnika zaista napustio dvoranu, provjeren je kvorum i utvrđeno je da ga nema. Prgomet je zatim prekinuo sjednicu do 10:45 sati.

HDZ je tijekom stanke povukao četiri amandmana koji se odnose na prenamjenu zelenih površina, navodno prema dogovoru s Milanom Bandićem. Kako je i gradonačelnik povukao sve svoje amandmane, u igri ostaje još 11 amandmana koje je HDZ podnio u četvrtak. U jednom trenutku zamjenica gradonačelnika Jelena Vukičević-Pavičić pozvala je HDZ da povuku svoje amandmane. Rekla je da su za njih doznali iz medija.

Sjednica je nastavljena malo prije 11 sati. GUP je predstavila pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, nakon čega su uslijedile replike oporbenih zastupnika.

Bandić povukao amandmane

Prije početka sjednice objavljeno je da je Milan Bandić povukao sve amandmane koje je u četvrtak predložio na GUP. Iz dopise koje je objavila novinarka N1 televizija jasno se vidi da je gradonačelnik povukao svojih šest amandmana, a isto je učinio Klub gradskih zastupnika „Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti”, koji je na GUP podnio 65 amandmana. Informaciju je na početku sjednice potvrdio i Prgomet.

Bandić je takav potez najavio još tijekom vikenda, kada je kazao da su amandmani bili ideja HDZ-a. “Predložit ću da se svi amandmani povuku. Želja mi nije bila da se ide s amandmanima, to je bila želja HDZ-a”, rekao je Bandić u subotu. „Moja ideja nije bila da se ide s amandmanima. Nije trebalo uopće ići s amandmanima, trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik, a prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014”, dodao je.

Vedran Vrabec
Telegram autor
1875 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program