Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Bandić je bio od velike pomoći u Petrinji. Evo ga tu, marljivo degustira što volonteri kuhaju

Mrežama se dijeli video zagrebačkog gradonačelnika dok rezucka i trpa hranu u usta

FOTO: Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu je posjetio dio Hrvatske koji je najteže stradao u potresu 29. prosinca. Bandić i njegovi ljudi stali su u Petrinji, gdje su obišli volontere koji pomažu žrtvama potresa. Pritom su jeli u javnoj kuhinji u kojoj se pripremaju obroci za stradalnike i pripadnike javnih službi koji saniraju posljedice potresa.

Kratka snimka iz petrinjske blagovaonice na otvorenom širi se društvenim mrežama. Ne vidi se jasno što to Bandić jede, ali vrlo je očito kako mu se hrana sviđa, toliko da mu čak ni kamera nije privukla pozornost. Gradonačelnika se tako može vidjeti kako si rezucka nešto, trpa hranu u puna usta, mljacka i tako dalje.

Nije baš sasvim jasno ni to gdje je Bandić toliko pregladnio – u opisu dnevnih aktivnosti objavljenom na Facebook stranici zagrebačkog gradonačelnika ne spominju se neki naročiti napori kojima se izvrgao.

Idući ručak plaća Grad Zagreb

“Hvala svim volonterima koji nesebično pomažu! U organizaciji Udruge hrvatskih ugostitelja svakodnevno njih 600 već 12 dan, na 6 postavljenih lokacija u Sisačko-moslavačkoj županiji besplatno kuhaju i pripremaju obroke! Do sada su skuhali više od 100 tisuća obroka i pripremili oko 90 tona namirnica. Ekipa iz Zagreba je ipak najbrojnija”, piše u statusu koji je na Bandićevom Facebooku objavljen u subotu. U njemu je zagrebački gradonačelnik obećao i da će ručak koji će se organizirati ovog ponedjeljka biti na račun Grada Zagreba.

“Obišli smo ugostitelje volontere u Petrinji, koji su i nas nahranili, ostavili smo simbolične poklone, a u ponedjeljak Grad Zagreb časti ručkom. Samo zajedno možemo prebroditi ova teška vremena!”, stoji u objavi. Video Bandićevog pohoda na hranu koju su skuhali volonteri možete pogledati niže.

No comment..

Posted by Denis Bišćan on Sunday, January 10, 2021

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu