Bandić je opet imao jednu od svojih spektakularnih presica. Novinarima poručuje da će ih, citiramo, Bog kazniti

Bandić je komentirao slučaj Srebrnjak, adventske kućice i susret s predsjednicom

ZADNJA IZMJENA: pro 6, 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji odgovarao na brojna novinarska pitanja o temama koje su aktualne u javnosti posljednjih dana. Jedno od novinarskih pitanja na koje ipak nije odgovorio bilo je ono o čemu je jučer razgovarao na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

“O lijepom vremenu”, kazao je Bandić opominjući novinare kako ima važnijih tema o kojima treba razgovarati od njegovog razgovora s predsjednicom, a to je primjerice, kako je rekao, proračun Grada koji je u Zagrebu ključni dokument.

Na pitanje odakle sad “bliska ljubav” njega i predsjednice, s obzirom na to da je Zagreb prikupio gotovo sedam tisuća potpisa za njezinu predsjedničku kandidaturu, dok je gradski HDZ u odnosu na prošle izbore skupio manje, Bandić je kazao: “Ja ljubavi imam doma, meni ljubavi ne treba, a Zagrepčani su moja ljubav. A koliko znam, i predsjednica je Zagrepčanka, privremeno k’o i ja.”

O kućicama na Adventu

Bandiću je postavljeno pitanje i uz najam adventskih kućica u Zagrebu na što je kazao kako je medijima uoči konferencije za medije poslao priopćenje s odgovorom na pitanja o tome. “Sad se Bandića pokušava ubaciti u kokošarluk, a sve ste dobili na pismeno”, kazao je gradonačelnik te nastavio: “To je moje dijete tri puta najbolje u Europi i sada se bori da bude najbolje na svijetu. Kako na to ne bih bio ponosan”.

“Zamislite da se ja bavim prodajom, zamislite da dilam kućice. Nisam spao na to da dilam kućice. Pa ja ni kobasice ne smijem jesti, smijem al’ me idući dan boli želudac. Ni ne pijem. Moram biti trijezan, jer mi snimate svaku trepavicu dok hodam. Al’ ja sam dobro. Evo vam figa, taj film nećete gledati. Ja sam zdrav i mogu se popeti na Kilimanjaro, sutra”, kazao je Bandić.

Na traženje da pojasni cijenu najma kućica Bandić je odgovorio: “Sad imamo 50 posto ispod cijene najam javnog prostora, u tome dajemo dvije stvari – dajemo ugovor s organizatorima sajma i prostor. Kad se dogodi da budemo najbolji na svijetu onda će ovaj popust, koji sad imaju organizatori, biti besplatan. Tako sad brojite dane dok nas ne proglase najboljima”, rekao je.

“U priopćenju koje sam poslao piše da iza zagrebačkog Adventa i kao gradonačelnik i kao predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba, kao njegov “ćaća”, stojim čvrsto i dokraja”, kazao je gradonačelnik dodajući da ambicija ide dalje, da ono što vrijedi bude dobro i uspješno.

O slučaju na Srebrnjaku

Zatim je gradonačelnik komentirao i slučaj smjene dr. Bore Nogala, sad već bivšeg ravnatelja bolnice na Srebrnjaku. Medijima je poručio da blate najmoralniju ženu u hrvatskoj polici, Anu Stavljenić Rukavinu, što je, kako kaže, sramotno.

“Žalosno je da se obrušavate na istinu služeći se laži da mu netko prijeći ulazak u bolnicu. Nudio sam mu da ode bez pompe, kad hoće pompu sam ju je stvorio. Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti. Ne morate vjerovati, netko će vas kaznit. Da budete glasnogovornici čovjeka koji je sam napravio nepodopštine i mora otići”, kazao je Bandić.

Zdravka Grund
Telegram autor
1767 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program