Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Bandić je trolanje podigao na novi level; u nedjelju ide na premijeru Juričanovog filma o njemu

Nakon što je prošli tjedan kino Tuškanac odbilo premijeru, iz protokola su odgovorili kako će gradonačelnik doći u SC

Redatelj Dario Juričan na Facebooku je objavio kako su ga iz protokola Grada Zagreba obavijestili kako će na premijeru njegova filma “Kumek” doći i glavni protagonist.

“Poštovani g. Juričan, nastavno na Vaš ljubazni poziv potvrđujemo dolazak g. Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, na događanje, nedjelja, 22. studenoga 2020., u kinu SC, u 19:00 sati”, napisao je u Juričan u objavi.

Trolanje ili reakcija na istup šefa HFS-a?

Ovaj potez zagrebačkog gradonačelnika, osim očiglednog trolanja, može se protumačiti i kako reakcija na raniji istup šefa Hrvatskog filmskog saveza Tonćija Gaćinu koji je odbio film prikazati u kinu Tuškanac.

Gaćina je Juričana odbio uz argument kako bi zbog toga moglo doći do “ugroze financija” kina jer bi se prikazivanje moglo shvatiti “kao politički stav”, a “moguća šteta po savez veća nego ukupna dobit”. Juričan je stoga najavio da će 9.99 posto prihoda od premijere uplatiti Hrvatskom filmskom savezu.

MILAN BANDIĆ DOLAZI NA PREMIJERU FILMA KUMEK <3"Poštovani g. Juričan,nastavno na Vaš ljubazni poziv potvrđujemo…

Posted by Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira on Thursday, November 19, 2020

 

Bandić za film nije dao izjave

“Kumek”, treći uradak iz Juričanovog ciklusa Gazda, nakon radova o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli, sniman je tijekom četiri godine u Zagrebu i Grudama. Po njegovim riječima, gradonačelnik im je triput odbio dati intervju, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik.

Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon. Uz film će biti predstavljena i knjiga “Kumek”, koja je komplementarna filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Juričan je izjavio kako mu je ovaj film bio veliki izazov jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića. “Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca”, izjavio je redatelj i producent.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više