Politika & Kriminal

Bandić je za smiješan novac tvrtki svog vozača dao 51 kućicu na Trgu. Onom koji na sudu mijenja iskaz za njega

Prethodne dvije godine gradonačelnik je gospodinu Krajini za istu stvar davao i potporu

Ovih dana u Zagrebu se održava manifestacija krštenja mošta u vino. U periodu od 9. do 15. studenog vinari na Trgu bana Jelačića izlažu svoje proizvode, za što je u sklopu manifestacije “Martin je u Zagrebu” postavljena 51 kućica i četiri ugostiteljska stola.

A zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te je drvene kućice odlučio dodijeliti tvrtki Eko sajam, čiji je direktor njegov dugogodišnji vozač Zdravko Krajina. Prema odluci koju je potpisao gradonačelnik, kućice će gospodina Krajinu koštati 10.500 kuna, kako je prvi objavio Dnevnik.hr.

Konkretno, u gradonačelnikovoj odluci piše ovako: “Društvu EKO SAJAM j.d.o.o., Samobor, Jezerska 7, za postavljanje 50 drvenih trgovačkih kućica, od toga 20 kućica veličine 2,80×2,40 m, a 30 kućica veličine 2,50×1,80 m, jedne ugostiteljske kućice veličine 2,80×2,40 m, i 4 ugostiteljska stola veličine 1,00×1,00 m, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića, u vremenu od 09. do 15. studenog 2019., u svrhu edukativno izložbeno promotivno prodajne manifestacije pod nazivom “Martin je u Zagrebu”. Za korištenje lokacije određena je ukupna naknada u iznosu od 10.500,00 kuna. Naknada se plaća unaprijed i to u Proračun Grada Zagreba”.

Za razliku od ove godine, kada mora platiti 10.500 kuna, Krajina je ranijih godina za svoj Eko sajam dobivao potpore. Iz dostupnih podataka, Bandić mu je 2017. i 2018. godine isplatio po 10 tisuća kuna kao potporu za sudjelovanje na manifestaciji Martin je u Zagrebu. Iz obrazloženja tih potpora proizlazi da je Eko sajam organizirao nastupe vinara i kulturno-umjetničkih društava, te da će građani i njihovi gosti na sajmu moći kušati delicije poljoprivrednih proizvođača u “martinjskim kućicama“”.

Krajina promijenio iskaz na suđenju

Inače, ime gospodina Krajine možda vam je poznato iz suđenja za aferu Agram, gdje je u dijelu suđenja za muljanje s putnim nalozima promijenio svoj iskaz iz istrage.

U istrazi je, naime, USKOKU ispričao da je mesara Veljka Horvata i ugostitelja Josipa Katića službenim autom vozio na kolinje kod Bandićeve sestre u Grude, no onda je na suđenju tvrdio da ih je samo usput povezao. Konkretno, rekao je kako je tada na službeni put vozio Ratimira Jurekovića, tadašnjeg višeg stručnog savjetnika pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Juretković je išao u Mostar pa se vozaču Krajani naprosto učinilo zgodnim povesti Horvata i Katića da pomognu na kolinju.

Tamo je, tvrdio je na suđenju, zatekao i gradonačelnika Bandića koji je, kaže, bio pomalo neugodno iznenađen što ih vidi. Rekao je i kako je Bandiću posebno problematično bilo to što su se dovezli službenim VW Touaregom. Naime, taj auto se inače koristio samo za prijevoz službenih delegacija.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu