Bandić najavio pojeftinjenje odvoza otpada do 1. travnja. To će postići, uvjerava, reorganizacijom u Čistoći

Gradonačelnik smatra da bi general Šindler u Čistoći mogao donijeti red uspostavljanjem 'poluvojnog ustroja'

ZADNJA IZMJENA: sij 14, 2020

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio da će do početka travnja pojeftiniti odvoz smeća, te da bi se papirnati i plastični otpad mogao odvoziti češće nego do sada. „Danas razmišljam o tome da ide naputak Čistoći da se u našoj odluci, koja u jednom članku glasi da se plastika i papir odvozi najmanje dva puta mjesečno, to čini svaki tjedan, to je moja preokupacija i da u roku od mjesec dana očistimo grad”, kazao je Bandić, prenosi N1.

Gradonačelnik se osvrnuo i na kritiziranu odluku da se umirovljenog generala Vladu Šindlera zaposli u Čistoći. „Što se tiče gospodina Šindlera, ako su oni prepoznali da on može pomoći da se tamo uvede ako treba i poluvojni ustroj da se napravi red, onda ću ja to pozdraviti”, rekao je, dodavši da on ne sudjeluje u kadroviranju po podružnicama Holdinga, te da taj posao ostavlja predsjednici uprave Holdinga i šefovima podružnica. Bandić je još jednom naglasio kako će učiniti sve da se od organizira odvoz papirnatog i plastičnog otpada četiri puta mjesečno.

Preokupacija smanjenjem troškova Čistoće

Najavio je i reorganizaciju koja bi trebala rezultirati smanjenjem troškova odvoza otpada. „Ide se ponovno u javno savjetovanje, a odluka će se početi primjenjivati od 1. veljače o fiksnom i varijabilnom dijelu, ali ćemo do 1. travnja preustrojem, pa i kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu”, kazao je gradonačelnik, istaknuvši da će mu to u naredna dva mjeseca biti preokupacija. “Od sutra svaki tjedan odvoz plastike i papira, a do 1. travnja smanjenje fiksnog dijela najmanje za jedan frtalj”, zaključio je Bandić.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program