Politika & Kriminal

Bandić nakon propasti na izborima: 'Dobili smo žuti karton, učinit ću sve da nam se ne dogodi crveni'

Bandićeva stranka na izborima nije osvojila nijedan mandat

02.07.2020., Zagreb - gradonacelnik Grada Zagreba Milan Bandic i procelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinic urucili su zagrebackim vatrogascima novu opremu za spasavanje i podupiranje u rusevinama. Novu opremu koristit ce clanovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba ciji su djelatnici ujedno i clanovi Postrojbe civilne zastite za traganje i spasavanje iz rusevina. 
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je, nakon izbornog neuspjeha, najavio da će krajem tjedna na sastanku u stranci podvući crtu, poručivši da je spreman uvijek snositi posljedice za svoj rad i da će učiniti sve da im se ne dogodi “crveni karton”, jer su sada dobili “žuti”.

“U stranci ćemo podvući crtu. Očekivali smo Klub, ali bolje da se dogodilo u srpnju nego u listopadu. ‘Žuti karton’ smo dobili, a ja ću učiniti sve da nam se ne dogodi ‘crveni karton’. Treba ostati čvrsto na zemlji”, komentirao je Bandić na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite rezultate parlamentarnih izbora.

Na izborima nije osvojio niti jedan mandat

Stranka rada i solidarnosti na jučerašnjim izborima nije osvojila niti jedan mandat.

Treba se, kaže, slegnuti prašina. “Koncem tjedna u stranci ćemo imati sastanak. Ja imam nešto malo političkog iskustva i podvući ćemo refu. Svih 17 predsjednika vijeća gradskih četvrti će dobiti šansu da kažu što su učinili, a što nisu i da oni predlože rješenje za svoju četvrt. Ja sam spreman uvijek snositi posljedice za svoj rad i to sam šest puta testirao”, istaknuo je.

Bandić kaže i da su ga “majka i baka i franjevci učili da se u dobru ne uzvisi, a u manje dobru da se ne ponizi”. Zato je, kaže, jučer čestitao izbornim pobjednicima, a danas je to i pismeno napravio, kao i svim zastupnicima izabranim u Hrvatski sabor.

Požalio se da mu nitko nije čestitao na šest mandata

Napomenuo je i kako je on od rijetkih dobio čestitke za njegovih šest mandata, no da je to stvar demokratske kulture i demokratskog odrastanja. Kaže da će još “puno Save proteći prema Brodu da se ljudi nauče demokratski živjeti, demokratski birati, ali svaki narod zaslužuje vlast koju izabere”.

“Kao što reče Churchill – demokracija nije savršen sustav, ali je najmanje loš”, poručio je. Citirao je i izreku: “Bolje živjeti bez priznanja kojeg si zaslužio, nego s priznanjem kojeg nisi zaslužio”.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu