Bandićeva zamjenica kaže da će o nabavci 9 skupih automobila ipak razmisliti. Za ostalih 200-tinjak tvrdi da je sve super

I dalje brane neobičan sustav dnevnog najma

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Olivera Majić na današnjoj je konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu komentirala nabavku vozila za Zagrebački holding koja je izazvala bijes javnosti i potaknula performans u kojem su sudjelovali brojni građani.

Građanska inicijativa Zagreb te zove performansom je upozorila da Holding planira nabaviti automobile za 16,6 milijuna kuna plus PDV iako je Državna revizija ocijenila neefikasnom nabavu automobila u obliku dnevnog najma.

“Razumijemo interes javnosti (…). Specifikacija javne nabave je poslovna odluka Uprave Zagrebačkog holdinga, a od 226 automobila, njih 217 se koristi u operativnom poslovanju Holdinga i komunalnih službi. No, potrebe za 9 automobila bit će revidirane u smislu klase i vrijednosti”, poručila je Majić.

Reviziji loš, Gradu dobar model

Članica uprave Zagrebačkog Holdinga Marica Dusper ustvrdila je da će model dnevnog najma automobila ostati, odnosno da ga uprava ne misli mijenjati jer se on pokazao dobrim.

“Taj model pokriva sve troškove osim troškova goriva i omogućava da troškove pratimo transparentnije i mi bismo za sada ostali na tome”, kazala je, te dodala da je Državna revizija zaista dnevni model najma automobila 2011. godine ocijenila neučinkovitim, ali da je od tada napravljeno puno analiza na kojeg su u Holdingu došli do zaključka da je to ipak bolji model.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program