Siroti Bandić se stvarno ne zna kontrolirati, sad optužuje Štromara da u Zagorju pije gemišt dok on popravlja Savski most

Nakon što je ministar graditeljstva najavio inspekciju, Bandić mu je uzvratio

ZADNJA IZMJENA: lip 7, 2019

“Neka Štromar radi. Kad on napravi jedan most onda ću s njim razgovarati. On jadan nije napravio ni pesju kućicu”, ljutito je jutros konstatirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, očito vidno iziritiran najavom HNS-ova ministra graditeljstva da će na zagrebačke mostove poslati inspekciju nakon urušavanja djela Savskog mosta.

“Ja više od bilo koga u gradu brinem o sigurnosti građana i mostova. Ja sam napravio tri mosta, oni nijedan. Sigurni su mostovi, građani su sigurni. Mi smo sinoć u 9 sati to sanirali. Znate gdje je tad bio ministar Štromar? Na gemištu negdje u Zagorju. Njegovo je pravo, nek’ šalje inspekciju”, nastavio je s uvredama zagrebački gradonačelnik.

Ministar Predrag Štromar nije mu ostao dužan te je putem Facebook objave poručio kako Zagreb ignorira problem sigurnosti građana, ali da oni u ministarstvu ne mogu čekati da ga Bandić riješi. “Uz najveći proračun u državi nije uspjeh napraviti jedan most, a uništiti njih šest. I nije uspjeh ugroziti sigurnost građana. Nećemo dopustiti da građani stradaju” napisao je Štromar i dodao oznaku #uvodimoreda.

Ministar se na isti način oglasio i jučer kada je ustvrdio kako propadanje Savskog mosta pokazuje da je sigurnost građana ugrožena te da Grad Zagreb koji je zadužen za održavanje i dalje ignorira ozbiljan problem. “Dosta smo upozoravali! Već sutra ćemo zatražiti od građevinske inspekcije da odmah pregleda i zatvori sve zagrebačke mostove koji su sigurnosna prijetnja ljudima” najavio je Štromar.

Danas na teren izlazi inspekcija

Doduše, Telegram je upit Državnom inspektoratu poslao još jučer i prije ministra. Na naš upit hoće li zatvoriti Savski most i prekršajno ili kazneno prijaviti odgovornu osobu odgovorili su nam kako će danas tijekom dana biti obavljen inspekcijski očevid na mostu kao i uvid u predmetnu dokumentaciju. “Na temelju izvršenog nadzora i utvrđenog činjeničnog stanja bit će odlučeno o poduzimanju zakonom predviđenih mjera”, zaključuju iz Državnog inspektorata.

Bandić je pak jučer za RTL televiziju ustvrdio da je most siguran. ” Ovo je sada sigurno, važno je da su ljudi sigurni. Ovaj most nije za šetanje, nego za sjedenje. Dogodio se propust kada se saniralo. Netko je napravio propust, mi ćemo to popraviti. Ja sam to već zaboravio”, izjavio je.

Pješački Savski most uljepšan je prije dvije godine pred lokalne izbore, a radovi su obuhvatili stavljanje novog sloja asfalta na samu kolnu površinu, postavljanje, s lijeve i desne strane pješačkog nogostupa, klupa za odmor te posuda s cvijećem. Unatoč tome što most nije konkretno renoviran otkako je sagrađen prije 80 godina, Bandić je jučer najavio da će radovi na pravoj sanaciji krenuti tek nagodinu. Iz Ministarstva graditeljstva jučer su nam pak potvrdili da im Grad Zagreb i dalje nije dostavio plan obnove i održavanja tog mosta.

Andrej Dimitrijević
Telegram autor
180 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program