Politika & Kriminal

Sad već zbilja curi svašta. Banožić donio kiticu jaglaca Gabrijeli Žalac, njezin muž podivljao: ‘Nosi to svojoj ženi, ili ćeš ih pojesti’

Mario Žalac, poznato je, bio je agresivan prema novinarima

09.09.2021., Gospic - Svecano obiljezavanje 28. obljetnice vojno redastvene operacije Medacki dzep.  Photo: Marko Dimic/PIXSELL
FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

U jeku sukoba između predsjednika RH i ministra obrane, Zoran Milanović je brojnim epitetima počastio Marija Banožića, ali ga nikada nije nazvao “Jaglac”, što mu je, kako piše Nacional, bio nadimak.

Taj nadimak Banožić je zaradio nakon što je nedavno uhićenoj Gabrijeli Žalac, navodno htio pokloniti kiticu jaglaca, ali to se nije svidjelo njezinom mužu Mariju Žalcu, koji je prilikom pretrage kuće nakon uhićenja bivše ministrice zaprijetio Telegramovom Dragi Hedlu.

Banožić je navodno bio blizak s bračnim parom Žalac i jaglace, koje je ubrao u šumi, htio je kao znak pažnje pokloniti Gabrijeli Žalac jednom prilikom po povratku iz lova. Njezin muž Banožiću je, tvrdi Nacional, rekao da ih nosi vlastitoj supruzi, “jer bi ih mogao pojesti”, piše Nacional.

Navodno su bili školski prijatelji

Kako navodi tjednik, Banožić je bio blizak sa Žalac, jer je ona navodno bila presudna u Banožićevom preuzimanju funkcije predstojnika Ureda državne uprave za Vukovarsko-srijemsku županiju. Navodno je intervenirala kod tadašnjeg ministra uprave Lovre Kuščevića da pogura Banožića na tu poziciju.

Nacionalu piše i da su Mario Banožić i Gabrijela Žalac bili školski prijatelji, te da je aktualni ministar obrane tražio način da “profesionalno i politički iskorači” nakon što je Žalac postala ministrica u Plenkovićevoj vladi.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu