Politika & Kriminal

Banožić priznao, na vrhu nove vojne zgrade u Zagrebu ugrađen je jacuzzi: 'Kako da ja uklonim instalacije?'

Kaže da je to već bilo izgrađeno kada je on došao u mandat

FOTO: Screenshot/N1

Nakon što su iz Nove TV mjesecima slali upite Ministarstvu obrane oko izgradnje vojne višekatnice u Zagrebu i jacuzziju na vrhu zgrade, ministar Mario Banožić odlučio je stati pred njihove kamere i odgovoriti im na pitanja.

Radi se, naime, o zgradi u Zagrebu službenog imena Vukovar, smještenoj na potezu Ilica i Svetog Duha, koju je teško ne primijetiti budući da je visoka 15 katova a za fasadu ima maskirne motive. Ministar je u razgovoru potvrdio kako će se na vrh zgrade u sklopu wellnessa ugraditi i jacuzzi. “Od tih 8,2 milijuna kuna jedan jacuzzi košta 60 tisuća kuna i on je bio dio glavnog projekta iz 2016. Vi nemate tu što sada – na koji način da ja uklonim instalacije, to je nešto što je već izgrađeno”, rekao im je.

Novinari su ga pitali bi li on ugrađivao jacuzzi da se o tome odlučuje u njegovom mandatu. ”Čujte, teško mi je komentirati, da ne bih okrenuo nekog protiv kolega koji su bili u prijašnjem razdoblju. Vjerujem da je rađeno u najboljoj namjeri”, kaže.

Zgrada se trenutno namješta

Rekao im je i kako su odabrali domaćeg proizvođača namještaja te da se sve priprema po mjeri. Banožić očekuje da će objekt biti opremljen kroz dva mjeseca.

“Riječ je o specifičnoj izgradnji i sav namještaj mora ići po narudžbi. i nadam se da ćemo u budućnosti biti malo precizniji po pitanju projektiranja”, rekao je Banožić za Novu TV. Dodajmo i kako je cijeli projekt prvo koštao 47 milijuna kuna da bi na kraju to poraslo na 61 milijun kuna.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu