Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Banožić se javio na Facebooku. Hrabro poručuje da neće popustiti pritiscima 'isfrustriranih kompleksaša'

Danas su otkrivena ministrova dva problematična leta vojnim zrakoplovom

09.09.2021., Gospic - Svecano obiljezavanje 28. obljetnice vojno redastvene operacije Medacki dzep.  Photo: Marko Dimic/PIXSELL
FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

Nakon što je danas procurila nova neugodna priča za ministra obrane Maria Banožića, u kojoj je otkriveno da je dva puta letio vojnim zrakoplovom iz Zemunika u Zagreb, javio se i sam ministar. Kaže da se ulaže “nevjerojatno puno truda da mu se bilo što pronađe”.

“Poručujem im – uzalud vam trud svirači. Sve što radim, radim po zakonu i u interesu Republike Hrvatske. Nećete me zastrašiti i neću popustiti pritiscima isfrustriranih kompleksaša i lobija kojima sam trn u oku”, napisao je ministar na svojem Facebook profilu.

Zanimljiva je ova orkestrirana kampanja. Nevjerojatno je koliko truda ulažu da mi bilo što pronađu. Poručujem im -…

Posted by Mario Banožić on Friday, November 19, 2021

Ministar je letio dva puta

Podsjećamo, ministar je ovog ljeta dva puta letio vojnim zrakoplovom Pilatus na relaciji Zemunik-Zagreb. Prvi puta je letio na sastanak u Zagreb, a drugi puta se vraćao sa sastanka u Zemuniku. Pri prvom letu 12. kolovoza, koji se dogodio tijekom ministrovog godišnjeg odmora, pilot je ministra čekao na pisti sedam i pol sati, da bi ga na kraju vratio na Zemunik. Drugi put je letio 20. kolovoza, no tada se zrakoplov odmah vratio.

Banožić je oba puta letio švicarskim turbo-prop zrakoplovom Pilatus PC-9 392., eskadrile 93. Zračnog krila HRZ-a, koji se koristi za obuku pilota, a njime leti i akrobatska grupa “Krila Oluje”. Dakle, riječ je o dvosjedu koji nije predviđen za putnički promet, već je predviđen pilota i kopilota, odnosno instruktora letenja i učenika.

Ubrzo su reagirali iz MORH-a, pa su izjavili kako su oba leta realizirana u sklopu planirane obuke pilota te bi se odvili i bez prisustva ministra. Napomenuli su i kako je sat leta Pilatusom deseterostruko jeftiniji od sata leta helikopterom, kojih tada nije bilo jer su gasili požare.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više