Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Batarelo i Markić tuže Tomaševića. Tvrde da je Zagreb vratio u srednji vijek zabranom zastava Hoda za život

Batarelo je kazao da samo traže 'jednaka prava i mogućnosti'

15.02.2020., Zagreb - Konferencija za medije ispred Ustavnog suda na kojoj su se Zeljka Markic, Vice Batarelo, Igor Peternel i odvjetnik Kresimir Grebenar osvrnuli na djelovanje Ustavnog suda RH te govorili o nadolazecim aktivnostima inicijative u osnivanju.rPhoto: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Organizatori Hoda za život, udruge Vigilare i U ime obitelji, podigli su tužbu protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog, kako navode, diskriminacije, jer im je, uoči tog događaja održanog 14. svibnja, zabranio zastave na za to predviđenim javnim površinama.

“Glede Tomaševićeva diskriminirajućeg postupka naći ćemo se na sudu”, poručio je danas predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo. Kazao je kako ne traže “ništa više, niti manje”, nego što imaju druge grupacije u Zagrebu, a to su jednaka pravila i mogućnosti, što ovdje, ocjenjuje, nije bio slučaj.

“Možete se i ne morate složiti s ciljevima, ali grad i gradski jarboli nisu osobno vlasništvo Tomaševića i ne može ih on davati samo svojim ‘frendovima’, a drugima ne! A to se vidjelo: čim je naše zastave zabranio, odmah su idući dan osvanule LGBTQY zastave, kao nekakav izraz moći – vlasti i vrhovništva”, rekao je.

‘Vratio je Zagreb u srednji vijek’

Batarelo tvrdi da Tomašević “manipulira i govori neistine o nekom pokroviteljstvu”, jer nisu ni tražili niti trebaju tražiti pokroviteljstvo za javni događaj. Konstatirao je da Tomašević mijenja pravila kako se njemu sviđa.

“Njegov Ured za prostorno uređenje je mjesec dana prije Hoda (za život) odobrio zastave, a onda ih je gradonačelnik, jer mu se Hod osobno ne sviđa, dva dana prije Hoda jednostavno zabranio“, rekao je.

Karlo Novosel iz udruge U ime obitelji rekao je da je “zabrinut i žalostan” zbog takvog postupanja gradonačelnika Tomaševića koji je “svojim ponašanjem Zagreb vratio u srednji vijek”. Tomaševića je prozvao za “diktatorstvo i neinkluzivnost, kršenje prava na jednakost i ravnopravnost te mizoginiju, mizandriju i heterofobiju”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više