Politika & Kriminal

Batarelo i njegov Vigilare naprosto ne odustaju. Idu na Vrhovni sud zbog presude da su uznemiravali LGBT osobe

Očekivano, ljuti su zbog presude Županijskog suda u Zagrebu

12.12.2016., Zagreb - Hrvatski pokret za zivot i obitelj predao je sluzbenu dopunu svoje originalne tuzbe Ustavnom sudu Republike Hrvatske.
Vice John Batarelo.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Kako smo danas izvijestili, Županijski sud u Zagrebu donio je važnu presudu utvrdivši da je Udruga Vigilare, koju vodi John Vice Batarelo, diskriminirala osobe LGBT orijentacije svojom peticijom protiv dokumentarnog filma za djecu ‘Janina dugina obitelj’.

Radi se o filmu koji je prošle godine emitirao HRT, a uoči prikazivanja Batarelo je otvorio peticiju na web stranici udruge i pozvao ljude da to spriječe.

Današnja presuda naglašava kako je svim osobama zajamčeno pravo na jednakost, osobni i obiteljski život, ugled i čast te kako zbog toga nije prihvaćeno opravdanje Vigilarea koji su uvjeravali sud da je brak zajednica muškarca i žene. No, Udruga Vigilare ubrzo je najavila borbu protiv ove odluke suda.

Oglasio se Batarelo, kaže kako će se žaliti na presudu

Danas se vezano za ovu presudu oglasio i Vice John Batarelo, koji je objavio odgovor Vigilarea nakon, kako kaže “trijumfalizma lijevih i militantnih sekularističkih snaga u društvu i medijima oko današnje presude u koristi homo grupacije Dugine obitelji”.

Poručio je na svojem Facebooku kako nema predaje te kako će Vigilare ići u obranu slobode govora i vjeroispovijesti na Vrhovnom sudu. Dodaje kako će se njegova udruga žaliti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske nakon objave današnje presude Sandre Artuković Kunšt, sutkinje Županijskog suda u Zagrebu, u slučaju u kojem je tužitelj Udruga Dugine obitelji tužila Vigilare.

Kaže kako je ta tužba podnesena zbog, “navodne diskriminacije” te podsjeća kako je na prvoj razini Udruga Dugine obitelji dobila slučaj.

Kažu da su sloboda govora i vjeroispovijesti grubo povrijeđene i ugrožene

U priopćenju Vigilarea stoji kako je Duginoj obitelji bila sporna “javna peticija koju je Vigilare pokrenuo protiv Hrvatske Radio Televizije uoči prikazivanja neprikladnog homoseksualnog sadržaja u dječjoj emisiji (vidi peticiju)”.

“Udruga Dugine obitelji protivila se ovom izražaju slobode govora hrvatskih građana”; kažu pa dodaju kako smatraju da su sloboda govora i sloboda vjeroispovijesti ovom presudom grubo povrijeđene i ugrožene, naročito za katoličke vjernike.

Dodaju kako vjernici ne mogu i ne žele prihvatiti kao normalan ni jedan javni grijeh te kako oni “u skladu s vjerskom slobodom, imaju pravo nešto smatrati neprirodnim, nezdravim, nastranim ili fake (lažnim), bilo da se radi o sodomiji, pobačaju, brakolomstvu, bogopsovki ili nekom drugom (smrtnom) grijehu”.

Poručuju i kako će moliti za suprotnu stranu

Na samom kraju svog priopćenja dodaju kako svatko ima pravo živjeti po svom, pa nastavljaju: “ali kada netko počinje agresivno promicati nešto neprirodno na društvenoj razini, naročito u jednoj katoličkoj zemlji kao što je Hrvatska, mora biti spreman prihvatiti i utemeljene kritike i suprotstavljanje tim pokušajima mijenjanja stoljećima dokazane kršćanske društvene norme”.

Dodaju i kako će svakako moliti za suprotnu stranu i to za obraćenje i za mir te dodaju kako im žele dobro. “Ali ćemo istovremeno koristiti sve dostupne pravne mogućnosti u obrani slobode govora i slobode vjeroispovijesti te ćemo na društvenoj razini i dalje poticati ljude da hrabro i odvažno brane tradicionalne i katoličke stavove vezano za brak, obitelj, moral i spolnost”, zaključuje Vigilare, a prenosi i Batarelo.

Nakon trijumfalizma lijevih i militantnih sekularističkih snaga u društvu i medijima oko današnje presude u koristi homo…

Posted by Vice John Batarelo on Friday, January 8, 2021

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu