Politika & Kriminal

Bauk, maloprije u Saboru: 'Biti homoseksualac stvar je spolne orijentacije, a peder karaktera. Poštujmo homoseksualce, ne budimo pederi'

Osudio je prijetnje koje dobiva Grmoja, ali mu onda i objasnio par stvari

FOTO: screenshot/youtube

Posljednjih dana Nikola Grmoja iz Mosta uznemirio je javnost najavom da u antipedofilski zakon, koji namjerava predložiti Saboru, želi ugurati i zabranu “LGBT propagande” mlađima od 18. Grmoja je zbog toga dobio i gnjusne prijetnje, a isto je počelo stizati i šefu Mosta Boži Petrovu, koji je stao u obranu stranačkog kolege.

SDP-ovac Arsen Bauk u Saboru je oštro osudio prijetnje koje su Mostovci dobili. “Solidariziramo se s njime i svatko tko takne Grmoju kao da je taknuo svakog od nas”, rekao je Bauk, ali je komentirao i Grmojine izjave o pedofiliji i LGBT propagandi.

“LGBT osobe nisu bolesnici, a pedofili su kriminalci, kolega Grmoja, to znamo”, počeo je Bauk i napomenuo da su u SFRJ homoseksualci bili kriminalci po kaznenom zakonu do 1977. godine te da je do tada osuđeno 1500 homoseksualaca.

‘Homoseksualci ne traže da ih toleriramo, nego poštujemo’

“Homoseksualac koji vozi avion je pilot, lezbijka koja rodi dijete mu je majka, homoseksualac koji krade je lopov, lezbijka koja pjeva je pjevačica. To su naši sugrađani jednako vrijedni i ravnopravni kao mi i ne traže da ih toleriramo nego poštujemo. Kažu ljudi da je biti homoseksualac stvar spolne orijentacije, a da je biti peder stvar karaktera. Poštujte homoseksualce to su naši sugrađani, a ne budimo pederi”, rekao je Bauk.

Osvrnuo se i na izjave Petrova koji je, braneći Grmoju, rekao da se “manjine trebaju probuditi i shvatiti da im mi to toleriramo”. Bauk se ironično zahvalio predsjedniku Sabora Gordana Jandrokovića što kao dio parlamentarne većine tolerira njih iz parlamentarne manjine, pa krenuo navoditi primjere tko koga tolerira, na bazi etničke, nacionalne, parlamentarne pripadnosti.

“Gospodin Radin, koji je manjina, ali je u većini, tolerira gospodina Petrova, koji je u saborskoj manjini, a Petrov, koji je u etničkoj većini, tolerira Radina koji je u nacionalnoj manjini… Parlamentarna većina bi bila manjina, da nema manjina…”, rekao je Bauk i nastavio: “Kada sve to skupa gledamo ne zna se uopće tko koga tu tolerira, a sve je počelo kada je Grmoja u istu rečenicu stavio LGBT propagandu i pedofile. Što je tu normalno možemo se zapitati.” Bauk smatra da je upitno i tko je većina, a tko manjina, jer je Zoran Milanović pobijedio na predsjedničkim izborima kada mu je jedan od slogana bio “Normalno. Svatko ljubi koga voli.”

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu