Politika & Kriminal

Video: Bauk prosvjedovao zbog kršenja mjera na Bandićevom sprovodu pa skinuo masku u Saboru

Tražio je da ga kazne kako bi makar netko bio sankcioniran zbog jučerašnjeg događaja

04.03.2021., Zagreb - Zastupnik SDP-a Arsen Bauk skinuo je danas u Sabornici zastitnu masku u znak prosvjeda zbog krsenja epidemioloskih mjera na jecerasnjem pokopu gradonacelnika Bandica.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov zastupnik Arsen Bauk u četvrtak je u Sabornici prosvjedovao protiv “flagrantnog i bezobraznog” kršenja epidemioloških mjera na pogrebu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandiću na kojemu je, procjenjuje se, bilo oko tisuću ljudi.

Bauk je, naime, u Sabornici sjedio bez maske što nije dozvoljeno, a na što mu je pozornost skrenuo predsjedavajući Ante Sanader (HDZ). SDP-ov zastupnik potom je stavio masku na lice i pojasnio zašto je bio bez maske.

Prosvjed zbog kršenja mjera

“Povrijedio sam članak 293b Poslovnika jer sam skinuo masku, to sam napravio u znak prosvjeda zbog flagrantnog i bezobraznog kršenja mjera u srijedu na Mirogoju, sponzoriranog od Nacionalnog i lokalnih stožera“, kazao je Bauk.

Zatražio je od Sanadera da mu izrekne opomenu kako bi “barem netko bio sankcioniran” zbog jučerašnjeg kršenja epidemioloških mjera. “Neću vam izreći opomenu zbog onog jučer, ali hoću zbog ovog danas, kršili ste Poslovnik”, uzvratio mu je Sanader.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu