Politika & Kriminal

Beljak priznao odgovornost za potop na izborima. 'Predsjedništvo će odlučiti što dalje'

'Najveći krivac za ovaj neuspjeh sam naravno ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati', rekao je

13.02.2020., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru Kreso Beljak je komentirao ocekivanja od koalicije sa SDP-om za parlamentarne izbore.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je u ponedjeljak da kao predsjednik stranke ne bježi od odgovornosti nakon poraza Restart koalicije na parlamentarnim izborima, gdje je HSS osvojio dva mandata, zbog čega će uskoro sazvati Predsjedništvo stranke kako bi odlučili što dalje.

“HSS kao stranka je uspio (nekako) preživjeti, a s osvojena dva saborska mandata imamo priliku pokušati ponovno graditi povjerenje birača koje smo očito poprilično izgubili. Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati”, napisao je Beljak na svom Facebooku.

Sazivanje sjednice Predsjedništva stranke

Zato će ovoga tjedna, najavio je, obaviti konzultacije s užim vodstvom stranke te zatim sazvati Predsjedništvo HSS-a, na kojem će razmotriti sve mogućnosti i zajedno odlučiti što i kako će dalje.

“Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije. Dojmovi su još uvijek jaki, razočarenje je beskrajno, izborni poraz još jače boli, ali bez obzira na sve – život ipak mora ići dalje”, poručio je Beljak.

Zahvalio se svima koji su izašli na izbore i povjerili mu glas, a posebno Samoborkama i Samoborcima koji su najviše preferencijalnih glasova dali upravo Beljaku, a zahvalio se i članicama i članovima HSS-a, kao i svim kandidatkinjama i kandidatima.

Drage prijateljice i prijatelji. Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije….

Posted by Krešo Beljak on Monday, July 6, 2020

Čestitka Plenkoviću i Možemo

“Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao ‘kako se to radi’ i na tome mu treba čestitati”, rekao je Beljak.

Čestitao je i mladoj ekipi iz koalicija okupljenih oko stranaka Možemo i Pametno na izvrsnom uspjehu te im zaželio puno sreće u borbi za drugačiju i bolju Hrvatsku. “Sreća je (u ovoj nesreći) da će ortodoksna desnica, po svemu sudeći, ostati u opoziciji. I to je tračak nade za Hrvatsku, kojeg svi zajedno trebamo sačuvati”, naglasio je Beljak.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu