Beljak se pokušava izvući iz skandalčića s Mostom: ‘Bio je to razgovor na hodniku, nabačena ideja’

U najnovijem istupu kaže kako je 'netko banalnu stvar pretvorio u hajku'

ZADNJA IZMJENA: svi 11, 2020
Foto: Screenshot/N1

Šef HSS-a Krešo Beljak maloprije je za N1 opet komentirao skandalčić koji posljednjih dana trese oporbu. Nakon što je Večernji list objavio snimku u kojoj se jasno čuje kako Beljak priča da je nudio Mostu da se priključi zajedničkoj koaliciji protiv HDZ-a, on sad kaže kako je to bio “usputni razgovorčić”.

“Malo su pretenciozno neke stvari otišle daleko. Netko bi htio da postoje problemi i netko je banalnu stvar pretvorio u hajku. Drago mi je da su vaše kolege iz Večernjeg lista objavili snimku jer tko god posluša vidjet će da tu nema ničega sporno”, rekao je Beljak za N1.

Ne želi reći s kim je iz Mosta razgovarao

Nije htio otkriti s kim je to točno iz Mosta razgovarao, iako ga se na snimci Večernjeg lista čuje kako govori da je to “inkognito predložio Grmoji i Petrovu“. Grmoja je ranije demantirao da je s Beljakom razgovarao o toj temi.

“To je bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku, ne vidim kakva bi to bila afera i problem. Ali jasno mi je, HDZ i njihovi poltroni će napraviti sve da pokušaju razbiti ovu koaliciju. Mi ćemo izaći na izbore i bez obzira na podmetanja vjerujem na izborima pobijediti”, rekao je Beljak.

Nije htio odgovoriti ni na ponovljeno pitanje s kim je iz Mosta razgovarao, rekao je kako ne želi o tome jer je to bio “kuloarski razgovor na hodniku i nije bilo govora ni o kakvim pregovorima i suradnji”.

Je li Bernardić sve znao?

Tvrdi kako je to bila njegova ideja, ali nije htio potvrditi da je za te njegove razgovore znao šef SDP-a Davor Bernardić, što je Beljak tvrdio u razgovoru s novinarem Večernjeg lista.

“To je bila nabačena ideja koja nije naišla na reakciju s druge strane jer su kolege iz Mosta neostvareni HDZ-ovci. Razgovor je bio da zašto sve snage protiv HDZ-a se ne okupe i to nije ništa neviđeno u našoj povijesti i to je legitimno razmišljanje i ništa više od razmišljanja”, tvrdi Beljak.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program