Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Benčić je to precizno sročila: 'Zdravko Mamić nije good guy, on je bjegunac i osuđeni kriminalac'

To što je prokazao korupciju, tvrdi Benčić, Mamića ne abolira

‘HDZ je odgovoran za stanje u pravosuđu i koliko god se oni opirali tome, svi znamo da je to činjenica’, izjavila je danas tijekom gostovanja na N1 saborska zastupnica Sandra Benčić analizirajući tezu da je pravosuđe HDZ-ovo. Prema mišljenju Benčić, HDZ-ova odgovornost proizlazi iz činjenice da su oni proveli najviše vremena na vlasti.

“Ja sam više puta o tome govorila u Saboru, da je velika odgovornost za pravosuđe upravo na HDZ-u. To proizlazi iz činjenice da je HDZ najviše vremena proveo na vlasti. Vi u sustavu imate isključivo karijerne suce, koji su od prvog dana u sudstvu. HDZ je odgovoran za stanje u pravosuđu i koliko god se oni opirali tome, svi znamo da je to činjenica”, rekla je Benčić. Također je kazala kako ni u struci ne postoji dovoljno visok stupanj odgovornost jer kada bi postojao onda bi imali puno više javno pokrenutih stegovnih postupaka protiv sudaca.

‘Mamića ovaj potez ne abolira’

Benčić je potom komentirala i slučaj Zdravka Mamića, odnosno navode da je on taj koji je zaslužan za čistke u hrvatskom pravosuđu. “Ja ne mislim da je gospodin Mamić tu zaslužan. Često u Hrvatskoj se događa to da ako je jedan loš, da ovaj drugi koji prokazuje je nužno dobar. Zdravko Mamić je točno ono što on je. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa i osuđeni kriminalac. To što je on između ostalog prokazao korupciju u određenom slučaju, dobro da ju je prokazao. To ga ne abolira. Ne možemo reći da je on sada good guy, jer on to nije”, ističe.

Dobro je, tvrdi, ako ćemo mi iz ovog uspjeti detektirati suce koji su korumpirani. “To ne abolira kriminalca od onoga što je počinio, niti od činjenice da je bjegunac. On je taj koji je podmićivao te suce. Ne zato da bi mu se pravedno sudilo, već da bi mu se sudilo u njegovu korist”, rekla je Benčić.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više