Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Bernardić potvrdio: Ponudio sam ostavku, predložio sam Komadinu

Bernardić je potvrdio da odlazi s čela SDP-a

Davor Bernardić obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva SDP-a i poraza na parlamentarnim izborima na kojima je Restart koalicija osvojila 41 mandat u Saboru.

Potvrdio je da se povlači s mjesta šefa SDP-a. “Raspisat ćemo izbore. Ja se neću kandidirati. Do izbora dužnost predsjednika obnašat će Zlatko Komadina“, rekao je Bernardić

“Predsjedništvo i ja smo smatrali da trebamo unutarstranačke izbore raspisati što prije, to će se vjerojatno dogoditi već idućeg tjedna”, rekao je. “Predsjednik je uvijek najodgovorniji”, odgovorio je Bernardić na pitanje tko je najodgovorniji.

Doći će na konstituiranje Sabora

“Građani su odlučili, izlaznost je bila kakva je bila, nikoga neću kriviti. Ja preuzimam odgovornost. SDP ide dalje, računajte nas nas”, rekao je Bernardić.

Rekao je i da će doći na konstituiranje Sabora, ali nije htio konkretno odgovoriti hoće li biti saborski zastupnik iduće četiri godine.

Nije htio odgovoriti ni na pitanje koga vidi kao svog nasljednika. “Tu ima kvalitetnih ljudi. Ja ću ostati borac za istinu”, rekao je.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više