Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Beroš: 'U nesreći je teško ozlijeđeno 15 osoba, među njima i jedna djevojčica. Dvije su kritično'

Ministar je rekao da je u busu bilo 67 putnika i dvojica vozača. Poginulo je 10 ljudi

FOTO: Screenshot: Dnevnik.hr

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se medijima u Slavonskom Brodu nakon teške prometne nesreće koja se jutros iza 6 sati dogodila na tom području. “S tugom smo zaprimili informaciju o teškoj prometnoj nesreći jutros. Mene obavijestila ravnateljica zavoda za hitnu medicinu, potom sam se čuo s premijerom i krenula je koorodinacija niza aktivnosti”, rekao je Beroš.

Kazao je kako je u nesreći sudjelovalo ukupno 69 osoba, od toga 67 putnika te dva vozača. “Deset je osoba preminulo, 42 ozlijeđenih zaprimljeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu, a dvoje u bolnici u Novoj Gradiški. Jedna osoba s ozljedom kralježnice poslana hitno u Zagreb”, kazao je Beroš.

U nesreći i 15 maloljetnika

Od ozlijeđenih, kako je naveo ministar, 15 osoba teško je ozlijeđeno, od toga je troje na operaciji. U nesreći je sudjelovalo i 15 maloljetnika od čega je jedna djevojčica, prema Beroševim riječima, teže stradala.

Beroš je kazao i kako je premijer Andrej Plenković u kontaktu s premijerom Republike Kosovo, a veleposlanik Republike Kosovo stiže u Slavonski Brod. “U mislima smo s obiteljima stradalih, s vladama zemalja odakle dolaze stradali i izražavamo suosjećanje u ime Republike Hrvatske onima koji su na neki način dotaknuti ovom tragedijom”, kazao je Beroš.

Kosovari putovali na odmor

Ravnatelj brodske bolnice Josip Samardžić dodao je kako je od 15 teško ozlijeđenih, dvoje u jedinici intenzivne njege i kako su dosad obavili tri operativna zahvata. Beroš je kazao i kako je 14 putnika koji nisu ozlijeđeni smješteno od strane lokalnog Stožera i kako im je omogućena hrana i boravak.

Maja Grba Buljević kazala je kako je sudjelovalo šest timova hitne pomoći. “U 6:23 smo dobili poziv, u 6:26 se krenulo”, rekla je. Četiri do pet minuta kasnije, kako je dodala, djelatnici hitne pomoći bili su na mjestu nesreće. Šef civilne zaštite Damir Trut kazao je da su sve službe dobro odradile posao. “Ovo se ne događa često. Kroz povijest smo imali nekoliko ovakvih nesreća, uglavnom stranih autobusa”, kazao je.

Na pitanje je li nesreći kumovao umor, kazao je kako to u ovom trenutku ne može reći te da je istraga u tijeku. “Sve će vam istražitelji kazati nakon istrage. Velika većina putnika su državljani Kosova”, rekao je Trut. Veleposlanik Republike Kosovo Gëzim Kasapolli ispred brodske je bolnice kazao kako su u autobusu putovali mahom kosovski državljani koji rade u Njemačkoj i koji su putovali na Kosovo na odmor.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više