Politika & Kriminal

Beroš sad ponosno kaže da je Stožer političko tijelo. Evo mali podsjetnik što je pričao prije 3 mjeseca

'Da je stožer bio političko tijelo, onda bi se ono držalo do izbora', demantirao je ministar oporbu

10.06.2019., Zagreb - Na konferenciji za medije, u klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljevic, predstavljen je preuredjeni prostor za CT dijagnostiku s novim uredjajem za viseslojnu kompjutoriziranu tomografiju. Vili Beros, pomocnik ministra.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: Borna Filić/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš večeras je za RTL Danas rekao da je “stožer političko tijelo koje provodi politiku Vlade”. Ponovio je to hrabro, nakon što je istu stvar prvo nedavno rekao premijer Plenković.

“Stožer je političko tijelo. Naravno da provodi politiku Vlade, ali temeljenu na stručnom promišljanju i epidemiološkim zakonima. I na tome smo čitavo vrijeme radili. U konačnici mi je drago da je Ustavni sud prepoznao da su zakoni koji su doneseni u Saboru, Zakon o sustavu civilne zaštite i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, doneseni na zakonit način temeljem članka 16 Ustava Republike Hrvatske”, rekao je danas Beroš.

Što je pričao u lipnju

No, možda nije loše podsjetiti što je ministar zdravstva tvrdio prije samo par mjeseci, kad su oporba i dijelovi javnosti njega i ostale članove Nacionalnog stožera napadali da su upravo – političko tijelo.

U lipnju je, naime, gostovao u Točki na tjedan N1 televizije, s SDP-ovim Arsenom Baukom. Na konstataciju Bauka da se “Stožer počeo polako odmicati od faze nacionalnog jedinstva i počeo biti Vladino pridruženo tijelo”, Beroš je odlučno odgovorio:

“Da je stožer bio političko tijelo, onda bi se ono držalo do izbora”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu