Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Beroš nakon izbora najavljuje nove mjere koje će se odnositi na obiteljska okupljanja

Ponovio je da se nada da sinoćnji izborni stožeri stranaka neće biti novi rasadnici koronavirusa

FOTO: screenshot N1

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je danas pri ulasku u zgradu Vlade rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora, ali se osvrnuo i na moguće uvođenje novih mjera zbog sve većeg broja novozaraženih od koronavirusa.

Komentirajući veliki broj preferencijalnih glasova koje je osvojio, i koji je veći i od onog šefa stranke Andreja Plenkovića, Beroš se zahvalio biračima na potpori te dodao kako su izborna jedinica u kojoj se on borio za mandat i Plenkovićeva različite, piše N1. Na pitanje hoće li ostati na čelu Ministarstva i u novoj vladi, Beroš je odgovorio da je zdravstvena politika njegov fokus i da će to mjesto prihvatiti, ukoliko bude takav dogovor.

Strože mjere nakon izbora?

Upitan hoće li se nakon izbora postrožiti mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa, rekao je da se epidemiološka situacija stalno prati i da se o njoj razgovara. Potom je kazao kako će mjere biti uvedene kada za to dođe vrijeme.

“Pokušavamo prvo s mjerama koje su blaže, nadzor u klubovima je polučio rezultate i nemamo novooboljelih. Ono što nije dobro je problem obiteljskih okupljanja pa razmatramo mogućnosti koje će se eventualno odnositi na takve vrste okupljanja”, rekao je Beroš.

Ponovio je da se nada kako sinoćnji izborni stožeri stranaka neće biti novi rasadnici koronavirusa. “Sve je moguće, ali se nadam da neće biti. Nili smo na otvorenom, mjerila se temperatura, dezinficirale su se ruke”, rekao je Beroš, dodavši da je osobno izbjegavao grljenje i ljubljenje, ali da je i toga bilo u stožerima.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više